Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


"The British Bulldog" David Boy Smith

2013.08.24

 Név: British Bulldog

Magasság: 180 cm
Súlya: 116 kg
Származási hely: Manchester, Angliabulldog_kep.jpgSpeciális mozdulata: Running powerslam
Főbb eredményei: Intercontinental Champion, WWF World Tag Team Champion, Hardcore Champion, European Champion

David Boy Smith néven született 1962. november 28-án. A középső nevét (Boy=fiú) azért kapta, mert a szülei az anyakönyvi kivonatban a gyerek nemét rossz helyre írták be.
Kezdetben Angliában tanulta a pankráció fortélyait, és már 15 évesen fellépett „Young David” néven. Ezután átkerült Kanadába Stu Hart híres iskolájába. Itt megismerte a mester legfiatalabbik lányát Diana-t, akivel 1984-ben össze is házasodtak. Két gyerekük született, Harry (1985-ben) és Georgia (1987-ben). A szülők 2000-ben elváltak.
A Stampede Wrestling oszlopos tagja lett.
1983-ban Japánban bunyózik Dynamite Kid-del, ahol megalakítják a British Bulldogs csapatot. A sikeres pankrátorokra a WWF is felfigyel.

1985-ben David-ék a szervezethez csatlakoznak, Bret Hart-tal és Jim Neidhart-tal együtt (The Hart Foundation), akik a valós életben a sógorai. A két csapat hosszas viszályba keveredik egymással.
WrestleMania II alkalmával legyőzik a Dream Team csapatát, és megszerzik a WWF World Tag Team öveket. Kilenc hónap múlva vesztik el a címeket a Hart Foundation ellen.
Beszereznek egy kabala kutyát, akit Matildának hívtak. Viszályba keverednek a Demolition, majd a Rougeau Brothers csapatával. 1988-ban ott hagyják a szervezetet.

Újra Japánban lépnek fel, de idővel a csapat társak összevesznek egymással, és David visszatér a WWF-hez.

1990-től ugyanazt a karaktert játsza mint csapatban, de most szólóban próbálkozik The British Bulldog néven. A közönség nagyon kedvelte, főleg Európában.
1992-ben a SummerSlam Londonban kerül megrendezésre, ahol legyőzi Bret Hart-ot, és Interkontinentális Bajnok lesz. Pár hónap múlva Shawn Michaels szerzi meg az övet.

1993-ban átmegy a WCW-hez és Davey Boy Smith-ként bunyózik nem sok sikerrel.

1994-ben visszatér a WWF-hez. A ’95-ös Royal Rumble-on utolsónak esik ki, a győztes Shawn Michaeis lett.
Lex Luger-rel megalakítja az „Allied Powers” formációt, de övet nem sikerült nyerniük.
Később David többször is esélyt kap a világbajnoki öv megszerzésére, de sosem jár sikerrel.
1996-ban csapatot alkot sógorával Owen Hart-tal, és a Smoking Guns legyőzésével újra tag team bajnok lesz.
1997-ben a WWF megalkotja az európa bajnoki övet, amit Bulldog szerez meg Owen legyőzésével. A címet később Shawn Michaels szerzi meg.
Tagja lesz az újra szerveződő Hart Foundation-nek, és gonosz karaktert alakít. A csapat Amerika ellenes és Kanada magasztaló magatartása az angliai fellépéseken mindig nagy sikert arattak.

1998-ban Bret Hart-tal és Jim Neidhart-tal átmegy a WCW-hoz. Itt nem tudott maradandót alkotni, mert pár hónap elteltével súlyos sérülést szerez egyik meccsén egy rejtett csapóajtó miatt, ami a ringben volt elhelyezve Ultimate Warrior-nak a későbbi fellépéshez. Az eset következményeként 6 hónapig pihenőre kényszerült, és ez alatt az idő alatt a WCW megvált tőle.

Smith 1999. szeptemberében kerül vissza a WWF-hez röviddel azután, hogy Owen egy mérkőzésen életét veszti. Akkoriban kezdődött el az „Attitude Korszak”, és emiatt a megszokott nemzeti zászlós jelmeze helyett farmerban vívta meccseit, bevonuló zenéje pedig rockosabb lett.
Big Boss Man legyőzésével Hardcore Bajnok lesz, de az övet még aznap elveszti Al Snow ellenében.
Októberben legyőzi D’Lo Brown-t, és újra European Champion lesz. Két hónap műlva Val Venis ellen bukja az övet.
2000. május 6-án leveri Hardcore Holly-t, és másodszorra is hardcore bajnokká válik.
A magánéletben ekkor válik el nejétől, ráadásul drog problémákkal is küszködik. A szervezet kénytelen elbocsátani.

2002. május 18-án 39 éves korában szívinfarktusban hal meg egy nyaralás alkalmával.

Fia Herry, „D.H. Smith” néven bunyózik a WWE-nél.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.