Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Big Van Vader

2013.08.24

 Név: Big Van Vader
Magasság: 196 cm
Súlya: 207 kg
Származási hely: Denver, Coloradovader_kep.jpgSpeciális mozdulata: Vader Bomb, Vadersault
Főbb eredményei: WCW World Heavyweight Champion, United States Champion

Leon Allen White néven született 1955. május 14-én. Főiskolai évei alatt amerikai focizott. Miután lediplomázott, profi focista lett, és még a Super Bowl XIV-en is részt vett. Egy edzőteremben vetették fel neki a pankrációzás gondolatát.

1985-ben le is szerződik az AWA szervezethez. Ringneve Bull Power volt. Kezdetben még nagyon látszott, hogy nincs tapasztalata, de nagyon gyorsan beletanult a szakmába.
1987-ben Japánban bunyózik tovább, mint Big Van Vader. A nevet a híres promóter Antonio Inoki adta neki. Ekkortól kezd el maszkban fellépni. Itt csupa híres nagy japán legendával kerül össze, a közönség pedig nagyon szereti az agresszív stílusát, és a Nehézsúlyú Bajnoki Övet is begyűjti. Németországban is fellép, ahol szintén bajnoka lesz egy kisebb szervezetnek, úgyhogy Japán és Németország között ingázik, hogy megvédje címeit. Mexikóban egy harmadik szervezetnél szintén Nehézsúlyú Bajnok lesz. Ezzel a teljesítménnyel ő az egyetlen olyan pankrátor, aki egy időben három kontinensen, három különféle szervezet bajnoki övét is birtokolta. Erre az egyedülálló teljesítményre a WCW is felfigyelt, úgyhogy le is szerződtették.

1990. július 7-én debütált. A WCW együttműködést kötött a New Japan Wrestlinggel, így Vader 1992-ben Bam Bam Bigelow társaként megnyeri a japán szervezet csapat bajnoki címét.
Később rástartolt a WCW bajnoki övére. Menedzsere Harley Race lett. Sting legyőzésével meg is szerzi a nehézsúlyú bajnoki övet. Egy térdsérülés miatt kénytelen lemondani a címről.
Amikor visszatér, legyőzi Ron Simmons-t, és újra bajnok lesz.
1993. március 11-én Londonban Sting szerzi meg az övet. 6 nappal később a cím újra Vader-hez kerül. Többször is összecsap Cactus Jack-kel (Mick Foley), akinek először az orrát töri el, később pedig úgy odavágja ellenfelét a földhöz, hogy annak részlegesen lebénul az egyik lába. Németországban egy meccsükön pedig a jobb füle(!) szakad le Jack-nek. A Starrcade-on Ric Flair győzi le, és szerzi meg a bajnoki címet.
Egy évvel később Jim Duggan leverésével United States Bajnok lesz.

1995. elején Harley Race autóbalesetet szenved, és nem tér vissza a szervezethez, így innentől kezdve Vader menedzser nélkül küzd tovább. Többször is esélyt kap a világbajnoki címre amit Hulk Hogan birtokol, de sosem jár sikerrel, mert Ric Flair mindig közbeavatkozott.
Az öltözőben összeverekedett Paul Orndorffal, és ezért kirakják a WCW-ból.

1996-ban kerül a WWF-hez, mint a Royal Rumble egyik résztvevője. Kis idővel később vállsérülést szenved, ezért pihenőre kényszerül.
Amikor visszatér, viszályba keveredik Yokozuna-val.

1997-ben Undertaker kerül a célkeresztbe, akinek volt menedzsere Paul Bearer most már Vadert támogatja. Később Mankind-dal szövetkezve próbálta megszerezni a csapat bajnoki öveket, de nem jártak sikerrel.
Ebben az időben Bret Hart gonosz karakter volt, és amikor Vader viszályba keveredett vele, közönség kedvenccé válik.

1998. nagy részében Kane ellen küzd. Az év vége felé egyre többször veszít különféle pankrátorok ellen, és érződik, hogy kezd töltelékbunyóssá válni.

Otthagyja a WWF-et, és újra Japánban lép fel, ahol nagy sikereket ér el.
2003. februárjában átkerül a TNA-hez, de csak kis időre marad itt.

2005-ben egyetlen alkalomra újra feltűnik a – most már – WWE-nél, hogy segítsen Goldust-nak egy mérkőzésen. Innentől kezdve különféle kisebb szervezeteknél bukkan fel.

2010. áprilisától egy középiskolai football csapatnak lesz az edzője.


 

1997-ben a WWF Kuwaitban lépett fel. Egy interjúban arról kérdezték White-ot, hogy tényleg kamu-e a verekedésük. A pankrátor erre nekiugrott a riporternek, amiért később 164 dollár büntetést kellett fizetnie.
2009-ben elkezdte kitanítani Jesse nevű fiát, hogy pankrátornak állhasson Japánban.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.