Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bobby Heenan

2013.08.30

 Név: Bobby „The Brain” Heenan
Magasság: 183 cm
Súlya: 86 kg
Származási hely: Beverly Hills, Californiaheenan_kep.jpgFőbb eredményei: „A WWE valaha volt legjobb menedzsere” cím birtokosa

Raymond Louis Heenan néven született 1944. november 1-én. Chicagoban nevelkedett, és mindig is imádta a pankrációt. Már korán bekerült a wrestling világába. Cipelte a pankrátorok cuccait, és frissítőket árult a fellépéseken.

1965-ben egy gonosz karakterű menedzserként debütál. Ekkoriban a menedzserek adták az interjúkat a pankrátorok helyett, és csalásokkal segítették győzelemre védenceiket. Rengeteg híres pankrátornak volt a menedzsere, akik mind a “Heenan család” tagjaivá váltak. Nem szerette, ha túl sok tagból állt a csapata, mert félt, hogy nem tudja embereit kordában tartani.
1969-ben az AWA szervezet tagja lesz, ahol a “Blackjacks” csapatot segíti hozzá egy csomószor a tag team bajnoki címekhez. 1975-ben Heenan emberei begyűjtötték a csapat bajnoki és a világbajnoki címet is, és ezzel Bobby lett a történelem első menedzsere, aki ilyen sikert elért. Egyik rosszakarója ráragasztotta a “menyét” becenevet, ami egész pályafutása alatt ráragadt. Ezzel a becenévvel a sunyiságára utaltak.

1984-ben átigazol a WWF-hez, ahol olyan pankrátorok menedzsere volt, mint Jesse Ventura, Andre The Giant, Paul Orndorff, King Kong Bundy, “Rawishing” Rick Rude, Harley Race, vagy Mr. Perfect. Heenan az egyik legutáltabb ember volt a közönség körében.
A ’80-as évek nagy részében Hulk Hogan ellen folytatott viszályt embereivel. Később Ultimate Warrior is felkerült a listára. Heenan két csapat bajnoki és három interkontinentális bajnoki címhez is eljuttatta védenceit.
Volt egy talkshow paródiája is a műsorokon belül, ami a “Bobby Heenan Show” címet kapta. Menedzseri pályafutása során rengetegszer megsérült a nyaka, és egy idő után jobbnak látta, ha kevésbbé fájdalmas munkát keres.
1991-től kommentátorként tevékenykedik tovább. Amikor Ric Flair is a szervezet tagja lesz, Heenan a kommentátori pult mögül isteníti minden megmozdulását. Kommentátor társa Gorilla Monsoon volt, akivel folyamatosan szivatták egymást. Heenan imádta éljenezni a gonosz karakterű pankrátorokat, míg a közönségkedvenceket előszeretettel pocskondiázta.

1994-től a WCW kommentátora lesz. Sajnos itt nem érezte valami jól magát, mert a vezetőség sosem engedte neki, hogy megvalósuljanak a különféle sztori ötletei.
1995-ben megműtik a nyakát, mert folyamatos fájdalmai voltak.
1996-ban egy alkalomra ismét felbukkan a ring mellett, hogy segítse Ric Flair-t és Arn Anderson-t.
2000. novemberében elbocsátják a szervezettől.
2002-ben gégerákot kap. A halálos kórt sikeresen legyőzi, de drasztikusan lefogy, ráadásul a hangja is teljesen megváltozik, vékonnyá, erőtlenné válik.
2003-ra két életrajzi könyvet is ír.
2004-ben beválasztják a Hírességek Csarnokába.
Kisebb szerepekben több szervezetnél is feltűnik, így például a ROH, és a TNA műsoraiban is felbukkant.


 

Feleségével több, mint 30 éve házasok. Van egy lányuk, Jessica.
Bár a képernyőn ki nem állhatták egymást, Heenan és Gorilla Monsoon nagyon jó barátok voltak az életben egészen Monsoon 1999-es haláláig. Ugyanilyen barátság köti Hulk Hogan-hez is.
2007. decemberében meg kellett műteni a hangszálait, és emiatt hosszú hónapokig képtelen volt a beszédre.
2009. decemberében újabb rosszindulatú daganatokat távolítottak el a gégéjéből.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.