Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Booker T

2013.08.24

 Név: Booker T
Magasság: 191 cm
Súlya: 114 kg
Származási hely: Houston, Texasbooker_kep.jpgSpeciális mozdulata: Book End
Főbb eredményei: World Heavyweight Champion, Intercontinental Champion, World Tag Team Champion, United States Champion, Hardcore Champion, TNA Tag Team Champion, 2006-os King of the Ring győztes

Booker Tio Huffman 1965. március 1-én született. 7 testvére közül ő a legfiatalabb. A szülei meghaltak, amikor 14 éves volt. Innentől kezdve legidősebb bátyja, Lane “Stevie Ray” Huffman nevelte fel testvéreit. Booker a középiskolában amerikai focizott és kosarazott. A huszas évei elején 19 hónapra börtönbe került, miután kirabolt egy gyorséttermet ahol korábban dolgozott. 
Egyedül nevelte fiát, és egy boltban dolgozott. A bátyja Lane vetette fel az ötletet, hogy menjenek el a közelben éppen megnyíló wrestling iskolába. A költségeket Booker bolti főnöke állta.

A WWA szervezetnél debütált “G.I. Bro” néven. Karaktere olyasmi volt, mint Sgt. Slaughteré.
1993-ban Stevie Ray-el átigazolnak a WCW-hoz, és megalakítják a gonosz “Harlem Heat” formációt.
1994. végén begyűjtik a csapat bajnoki öveket, amiket 1997-ig összesen ötször szereznek be, és idő közben közönség kedvenccé válnak. Stevie Ray lesérül, és kénytelen kimaradni. Booker szólóban folytatja.
Disco Infernot legyőzve WCW World Television Bajnok lesz. Ő lett az első afro-amerikai, akinek ez sikerült. A címet háromszor szerzi meg, majd 1999-ben újra összeáll Stevie Ray-el, és ismét csapatbajnokok lesznek. Az öveket összesen tízszer szerzik meg, míg össze nem vesznek egymással közös menedzserükön, Midnight-on.
Booker tagja lesz egy katonai csapatnak, és újra felveszi „G.I. Bro” karakterét.
2000-ben legyőzi Jeff Jarrettet, és WCW Bajnok lesz. Az övet háromszor szerzi meg, majd Ric Steinert legyőzve United States Bajnok lesz. Mielőtt a WCW megszűnne, az utolsó estén a világbajnoki övet is bezsebeli. A szervezet történetében ő volt a legtöbbször bajnok, összesen 23-szor birtokolt valamilyen övet.

2001-ben a WWE tagja lesz. Az „Alliance” nevű formáció egyik vezetője lesz. Világbajnoki övét Kurt Angle szerzi meg, amit később visszavesz. SummerSlam-en The Rock hódítja el a címet, Booker pedig Test társaként a csapat bajnoki övekkel vígasztalódik.
2002-ben kétszer is megszerzi a hardcore bajnoki övet. Kis időre az nWo tagja lesz, majd Goldust csapattársaként tizenkettedszerre is bezsebeli a tag team címet.
WrestleMania XIX-en alulmaradt a világbajnok Triple H-el szemben. Ezután rástartolt az interkontinentális övre, amit Christian legyőzésével meg is szerzett. Egy sérülés miatt azonban kénytelen volt a címet feladni.
2004. februárjában Rob Van Dammal is csapat bajnok lesz. Miután Ric Flair és Batista legyőzik őket, Booker az Egyesült Államok övére pályázik, amit sokadik próbálkozásra meg is szerez John Cena-tól. Az övet Cena később visszanyeri.
WrestleMania 21-en győz egy 30 fős battle royal-on, bár ez nem kerül adásba.
Feltűnik a színen Booker felesége, Sharmell. Az ő segítségével nyer Chris Benoit ellen, és újra United States Bajnok lesz. A címet Benoit később visszaszerzi.
2006-ban megnyeri a King of the Ring tornát. Innentől kezdve a neve „King Booker”. Egy királyi csoportosulást is létrehoz, melynek a királynő Sharmell, William Regal és Finlay a tagjai. Koronát visel, és a beszéde is angolszász stílusúvá válik. A Great American Bash-en legyőzi Rey Mysterio-t, és Nehézsúlyú Világbajnok lesz. Ezzel ő lett az első afro-amerikai világbajnok a WWE történetében.
Egy triple threat meccsen legyőzte a WWE bajnokot és az ECW bajnokot, és ezzel megkapta a „Bajnokok Bajnoka” titulust. A bajnoki övet Batista ellen bukja a Survivor Series-en. Később viszályba kerül Jerry Lawlerrel, majd Triple H-el, hogy eldőljön ki az igazi király. Booker húzta a rövidebbet.
2007-ben a WWE felbontotta vele a szerződést, mert doppingbotrányba keveredett.

Novemberben debütál a TNA-nél. Eleinte Booker-T, később pedig ismét King Bookerként szerepel.
2008. októberében létre hozza a „Legendák Bajnoka” övet, és kinevezi magát bajnoknak. Ezután nem sokkal tagja lesz a „Main Event Mafia” nevű formációnak, ahol később a csapat bajnoki öveket szerzi meg Scott Steiner oldalán.
2009. őszén kilép a TNA-ből.
2010-ben különféle kisebb szervezeteknél bukkan fel, mint pl. a WWC. Szeptembertől Mexikóban kezd fellépni.


 

2005-ben Lane-nel együtt pankrációs iskolát nyitott Houstonban.
Első házassága 1996-ban volt, 2001-ben pedig a válás következett. Egy korábbi kapcsolatából egy fia is született.
2005-ben vette el Sharmellt. Úgy volt, hogy visszavonul, de a neje is beszállt a bizniszbe, így hát ő is maradt.
2010. augusztus 5-én ikrei születnek (egy kisfiú és egy kislány).

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.