Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bret "The Hitman" Hart

2013.08.20

 Név: Bret "The Hitman" Hart

Magasság: 183 cm
Súlya: 106 kg
Származási hely: Calgary, Albertabret_hart_kep.jpgSpeciális mozdulata: The Sharpshooter
Főbb eredményei: WWE Champion, WCW Champion, Intercontinental Champion, World Tag Team Champion, WCW Tag Team Champion, United States Champion, King of the Ring (1993), 1994-es Royal Rumble győztes
 

Bret Sergeant Hart 1957. július 2-án született nyolcadikként bele a Hart családba, ahol mindenki kötődik valahogyan a pankrációhoz. Hét fiú és négy lánytestvére van(mindegyikük pankrátorhoz ment hozzá). A leghíresebb rokonai: Owen öccse, valamint sógorai Davey Boy Smith (British Bulldog), és Jim Neidhart. 
Apja a világ leghíresebb wrestlingoktatója, Stu Hart volt (1915-2003). Ő kezdte az alapokra tanítani a híres Dungeon-ban (a házuk alatti pince volt edzőteremmé átalakítva).

1976-ban kezdte meg karrierjét apja szervezeténél, a Stampede Wrestling Promotion-nál, ahol ’84-ig oszlopos tag volt.
1984-ben aztán átszerződött a WWF-hez. A legelején a karaktere egy cowboy volt, de ezt hamar megszüntették. Jim Neidhart-tal megalakították a „Hart Foundation”-t. Kétszer is csapat bajnokok tudtak lenni: ’87-ben a British Bulldogs, ’90-ben pedig a Demolition legyőzésével. A formáció WrestleMania VII után bomlott fel, amikor elvesztették az öveket a Nasty Boys ellen.

Bret szólókarrierbe kezdett, és a szétválás után negyed évvel már Interkontinentális Bajnok volt Mr. Perfect legyőzésével. Az övet The Mountie elnyeri tőle, de a WrestleMania VIII-on az aktuális bajnokot, Roddy Piper-t legyőzve újra interkonti bajnok lesz.
1992-ben legyőzi Shawn Michaels-t az először megrendezésre kerülő „létra meccsen”. A közönség mindig is imádta (bevonulásakor mindig odaadta napszemüvegét egy gyereknek). Kimagaslóan jó technikája miatt a bemondó Gorilla Monsoon titulálta először „Exellence of Execution”-nak. Hatalmas rajongótáborának köszönhetően ’92-ben ér fel a csúcsra, amikor Ric Flair-t legyőzve WWF Bajnok lesz (ő volt az első kanadai, akinek ez sikerült). Az övet WrestleMania IX-en bukja el Yokozuna ellenében.

1993-ban megnyeri az első King of the Ring tornát. Ezután nem sokkal viszályba kerül öccsével, Owen-nal. Eközben megnyeri a ’94-es Royal Rumble-t Lex Luger-rel együtt (egyszerre estek ki a ringből). WrestleMania X alkalmával Owen ellen meccsel, amit elbukik, Lex Luger pedig a bajnok Yokozuna-tól kap ki. Még aznap este Bret leveri Yokozuna-t, és újra világbajnok lesz. A címet a Survivor Series-en veszti el Bob Backlund ellenében.
Harmadik világbajnoki címét Diesel legyőzésével szerzi meg a ’95-ös Survivor Series-en.
WrestleMania XI alkalmával veszti el az övet, amikor is Shawn Michaels kerekedik felül egy 60 perces Iron Man meccsen.

1996-ban pihenőre megy pár hónapra. Amikor visszatér, Steve Austin vár rá. Csatározásuk folyamán negyedszerre is bajnok lesz, miután megnyer egy Fatal Four-Way meccset Austin, Vader és Undertaker ellenében.
WrestleMania XII főeseményeként nyer Austin ellen egy Submission meccsen, ám a küzdelem után nekitámad Stone Cold-nak, és innentől kezdve átmegy gonosz karakterbe.
Pocskondiázza az amerikaiakat, és magasztalja a kanadaiakat. A valóságban nagyon nehezére esett ez a szerep, de Vince McMahon kedvéért eljátszotta a rosszfiút. Megalakítja az Amerika ellenes new Hart Foundation-t, melynek tagjai Owen Hart, British Bulldog és Jim Neidhart.
A ’97-es SummerSlam-en legyőzi Undertaker-t és ötödszörre is bajnok lesz.
Ez idő tájt elég sok nézeteltérése van Vince McMahon-nal, aki szeretné, ha Bret elhagyná a szervezetet. Megállapodnak, hogy Montreal-ban (szülővárosában) megrendezésre kerülő Survivor Series-en még megvédheti a címét Shawn Michaels ellen, de pár hét múlva el kell vesztenie az övet, és utána távoznia kell a WWF-től. A megállapodást Vince felrúgja azzal, hogy Shawn nyeri a meccset, Bret pedig hazai közönség előtt veszít. Dühödten törni-zúzni kezdett, Vince-t pedig leköpte, a kulisszák mögött pedig meg is ütötte. Shawn Michaels tagadta, hogy tudott volna az összeesküvésről, de évekkel később beismerte, hogy ő is be volt avatva a tervbe.
Egy nappal a botrány után átkerül a WCW-hez, mint nWo tag. ’98-ban az nWo gonosz karaktereként legyőzi Diamond Dallas Page-et és WCW United States Champion lesz. Az övet ezután még párszor elveszti, majd visszaszerzi. A WCW-nél soha nem tudott olyan magasságokba emelkedni, mint a WWF-nél. Ennek oka, hogy olyan sztárok előzték meg a rangsorban, mint Hulk Hogan.
1999-ben egy hosszabb pihenőhöz érkezett, mivel idegileg teljesen kikészült: a WWF-nél öccse Owen életét veszti egy mérkőzésen.

Amikor szeptemberben visszatér, legyőzi Goldberg-et, és újra United States Bajnok lesz. Az övet Scott Hall ellenében elveszti, de megnyeri azt a tornát, amit a betöltetlen WCW Világbajnoki Címért rendeztek meg. Az övet összesen háromszor gyűjti be.
A későbbiekben Goldberg-gel csapatot alkotva Tag Team Bajnok lesz. 
Az egyik Goldberg elleni találkozóján fejsérülést szenved, ami olyan súlyos volt, hogy az a karrierje végét is jelentette.

2000. október 25-én közölte, hogy befejezi pályafutását. Ennek ellenére sokak számára ő marad a jelenlegi legjobb, a valaha volt legjobb, és a jövő legjobbja…

2002. június 24-én biciklibalesetet szenved, melynek következtében szívinfarktust kap. Az utóbbi években nagyon sok megrázó halálesetet kellett feldolgoznia. Owen után 2002-ben meghal sógora „British Bulldog” Davey Boy Smith, legjobb barátai „Mr. Perfect” Curt Hennig (2003-ban), „Big Bossman” Ray Traylor (2004-ben) és Chris Benoit (2007-ben). Ráadásul szüleit is elveszti. Édesanyja 2001-ben, édesapja 2003-ban távozott el.

2010. január elején 13 év után ismét visszatér a WWE-hez, hogy viszályba kerüljön régi ellenségével, Vince McMahonnal. 
A WrestleMania XXVI-on sikerül elégtételt vennie.
Május 17-én a RAW adása Torontóból jelentkezik. Itt a legenda legyőzi The Mizt, és palyafutása során ötödszörre is megszerzi az Egyesült Államok Bajnoki Övét. A címet pár nappal később leadja, mert elvállalja a RAW igazgatói posztját, amit később Vince McMahon megvon tőle.


 

20 éves pályafutása során egy ellenfele sem sérült meg az ő hibájából. Ezzel a teljesítménnyel a mai napig csak ő büszkélkedhet.
2006. április 1-én lett a Hírességek Csarnokának örökös tagja. 1982-ben vette el Julie Smadu-t, aki négy gyermekkel ajándékozta meg. ’98-ban váltak el.
2004-ben összeházasodik az olasz Cinzia-val, aki nem akart vele Kanadába költözni. 2007-ben tőle is elvált.
2010. májusában lány unokája születik, július 24-én pedig harmadszorra is megnősül.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.