Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Brock Lesnar

2013.08.24

 Név: Brock Lesnar
Magasság: 191 cm
Súlya: 124 kg
Származási hely: Minneapolis, Minnesotabrock_kep.jpgSpeciális mozdulata: Brock Lock, F-5
Főbb eredményei: WWE Champion, 2002-es King of the Ring győztes, 2003-as Royal Rumble győztes

Brock Edward Lesnar 1977. július 12-én született Webster-ben (Dél Dakota). A középiskolában és a főiskolán is birkózott, nagyon jó eredményeket elérve. 17 évesen a Nemzeti Gárdában is megfordult.

2000-ben lesz profi pankrátor, miután leszerződik a WWE Ohio Valley Wrestling nevű szervezetéhez.
2002. március 18-án debütál a RAW-ban. Paul Heyman lesz a menedzsere, aki a „The Next Big Thing” becenevet adja neki (A Következő Nagy Dobás). Júniusban megnyeri a King of the Ring tornát, miután a döntőben legyőzi Rob Van Dam-et. Ezután átkerül a SmackDown-hoz. 
SummerSlam-en átgázol The Rock-on, és Vitathatatlan Világbajnok lesz. Akkoriban 25 évesen ő lett minden idők legfiatalabb világbajnoka (a jelenlegi rekordtartó Randy Orton, aki 24 évesen került fel a csúcsra). A vitathatatlan bajnoki címből két övet alakítanak ki. Az egyik a Nehézsúlyú Bajnoki Öv lesz, amit a RAW kap, míg Lesnar a SmackDown embereként a WWE Bajnoka lesz.
Survival Series-en Big Show győzi le, és lesz ezzel az új bajnok. A siker Paul Heyman-nek volt köszönhető, aki segített Show-nak nyerni, és így elárulta Lesnar-t. Ennek következtében Brock egy időre igazi közönség kedvenc lett.
2003-ban megnyeri a Royal Rumble-t. WrestleMania XIX alkalmával legyőzi Kurt Angle-t és újra WWE Bajnok lesz.
Megint viszályba keveredik Big Show-val. Egyik meccsükön még a ring is összedől alattuk. Vengeance-en egy „triple threat” meccsen Kurt Angle visszaszerzi az övet. A címet később egy SmackDown műsorban sikerül visszahódítania.
Viszályba kerül Bill Goldberggel. Ennek köszönhetően a 2004-es No Way Out-on Eddie Guerrero legyőzi a bajnokot Goldberg közbeavatkozásával. Kettejük nagy összecsapására WrestleMania XX-on került sor, ahol Steve Austin volt a bíró. A meccset Goldberg nyerte.

Ott hagyja a WWE-t, és 2005. októberében Japánban megnyeri az IWGP nehézsúlyú bajnoki címet, amit rengetegszer megvédett.

2006. áprilisában bejelenti, hogy MMA versenyző akar lenni. Ezt annyira komolyan gondolta, hogy 2008. novemberében UFC Nehézsúlyú Világbajnok lett a legendás Randy Couture legyőzésével. Jelenleg 5-1 a rekordja. 

 

2013-ban ismét visszatér a WWE-hez, de azóta még nem sikerült címet szereznie.


 

Az ex-barátnőjétől 2002-ben született egy lánya. 2006-ban összeházasodik Rena „Sable” Mero-val. 2009. június végén megszületik első közös gyermekük, Turk.
2010. júliusában újra apa lesz.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.