Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Chavo Guerrero

2013.08.26

 Név: Chavo Guerrero

Magasság: 175 cm
Súlya: 95 kg
Származási hely: El Paso, Texaschavo6.jpgSpeciális mozdulata: Gory Bomb, Train Wreck
Főbb eredményei: WCW & WWE Cruiserweight Champion, WWE Tag Team Champion, ECW Champion
 

Chavo Salvador Guerrero 1970. október 20-án El Paso-ban született bele egy vérbeli mexikói wrestling családba. Apja Chavo Guerrero Sr. híres pankrátor volt csakúgy, mint bácsikája Eddie Guerrero.

Chavo 1994-ben kezdett pankrátorkodni, és hamarosan be is került a WCW-hez. Itt Eddie Guerrero csapatának, a Latino World Order-nek volt a tagja. Eddie tanította meg neki a csalással történő nyeréseket. Legeredményesebb korszaka 2000 és 2001 között volt, amikor WCW Cirkálósúlyú Bajnok tudott lenni. Nagy csatákat vívott „Sugar” Shane Helms-szel, aki ellen az övet is elbukta.

Amikor a WCW beleolvadt a WWF-be, 25 pankrátor került át az új szervezethez. Köztük volt Chavo is. Eddie-vel itt újra csapatot alkottak „Los Guerreros” néven. Tovább folytatták a már megszokott szerepüket, miszerint hazudni, csalni és lopni kell. Kétszer voltak csapat bajnokok.
Bár folyamatosan csaltak, népszerűségük egyre nőtt, melynek köszönhetően Eddie lehetőséget kapott, hogy megszerezze a világbajnoki övet. Chavo féltékeny volt bácsikájára, ezért ellene fordult, és gonosz karakterré változott. Miután Eddie leverte a 2004-es Royal Rumble-on, újra rástartol a cirkálósúlyú címre, melyet párszor meg is szerez.

2005. június 30-án átkerül a SmackDown műsorából a RAW-ba. Ha már átkerült, a karakterét is megváltoztatta. Neve Kerwin White-ra változott, haját beszőkítette, és rasszista beszólásokkal az afro-amerikai pankrátorokra szállt rá. Így került például nagy viszályba Shelton Benjamin-nal is.
2005. november 13-án egy minneapolis-i hotel szobájában holtan találja Eddie-t. A WWE egy különkiadásban emlékezett meg Eddie-ről. A műsorban Chavo újra saját nevén szerepel, és közönség kedvenccé válik. Eddie emlékére elkezdi használni a „Three Amigos” mozdulatsort, és újra felveszi a csaló karaktert.
Viszályba kerül Randy Ortonnal, majd Rey Mysterio-val, és ismét gonosz karakterré válik. Azzal vádolja Rey-t, hogy Eddie emlékét használja fel karrierjéhez. A balhét tovább tetézi, hogy Vickie Guerrero (Eddie özvegye) Chavo pártján áll, és menedzserévé szegődik. Hasonló balhéba keveredik Chris Benoit-val is, melynek következtében jó pár meccset elbukik.

2007-ben a No Way Out-on legyőzi Gregory Helms-et és újra Cirkálósúlyú Bajnok lesz. Az övet a Great American Bash-en bukja el.
Decemberben feltűnik az ECW műsorában, és rátámad az aktuális bajnokra, CM Punk-ra. 

2008. elején Edge segítségével legyőzi Punk-ot, és ő lesz az új ECW Bajnok. Tagja lesz a „La Familia” formációnak, amely nagyban hozzásegíti, hogy bajnok is maradjon egy időre. Jön azonban WrestleMania XXIV és Kane, aki 8 másodperc alatt (!) megszerzi a címet.
Bem Neely csatlakozik hozzá, mint testőr. Miután Edge szétzilálta a La Familiát, Chavo szólóban próbálkozik tovább.

2009. február elején átkerül a SmackDown-hoz, majd áprilisban a RAW-hoz. Itt egy hosszabb viszályba keveredik Hornswoogle-lal, ahol minden meccset elveszít.

2010. áprilisában aztán ismét a SmackDown tagja lesz.1998-ban nősült meg, a házasságból pedig két fia is született.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.