Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Chris Benoit

2013.08.24

 Név: Chris Benoit
Magasság: 180 cm
Súlya: 106 kg
Származási hely: Edmonton, Alberta, Kanadabenoit_kep.jpgSpeciális mozdulata: Cripple Crossface, Diving Headbutt, Sharpshuter
Főbb eredményei: World Heavyweight Champion, Intercontinental Champion, WWE Tag Team Champion, World Tag Team Champion, ECW World Champion, United States Champion, 2004-es Royal Rumble győztes

Christopher Michael Benoit 1967. május 21-én született Kanadában. Gyerekkorában Bret Hart és Dynamite Kid voltak a kedvencei. 15 évesen személyesen is találkozott Dynamite-tel, és akkor végleg elhatározta, hogy pankrátor lesz. A híres Hart család iskolájában tanulta meg az alapokat.

1985-ben kezdte meg karrierjét a Stampede Wretling Promotion-nél, ahol több bajnoki címet is begyűjtött.
1989-ben Japánba utazik a New Japan Pro Wrestling-hez, hogy tovább képezze magát. Itt maszkban harcolt “The Pegasus Kid” néven. Japánon kívül Mexikóban és Németországban is megfordult, mindenhol megszerezve valamilyen bajnoki övet. 1992-ben és ’93-ban kis időre feltűnik a WCW-nál is.
1994-ben leszerződik az ECW-hoz, ahol megkapja a “Crippler” (Megnyomorító) becenevet. Egyik meccsén véletlenül eltöri Sabu nyakát, ami miatt teljesen lelki beteg lesz. Később Dean Malenko-val csapat bajnok lesz.
1995-ben újra a WCW-nál van, beceneve pedig “Kanadai Megnyomorító”-vá változik. Tagja lesz a Ric Flair vezette “Four Horseman” formációnak.
1999-ben Dean Malenko-val újra csapat bajnok lesz, majd kiválik a Four Horseman-ből. Később begyűjti az US bajnoki címet., majd a “Revolution” nevű csoportosulás tagja lesz.
2000. januárjában Sid Vicious legyőzésével Nehézsúlyú Világbajnok lesz. Folyamatos összetűzései vannak a vezetőséggel, ezért a címet hátrahagyva átmegy a konkurens WWF-hez.

Ide követi őt Eddie Guerrero, Dean Malenko és Perry Saturn is, és megalkotják a “Radicalz” nevű csapatot. WrestleMania 2000-en egy triple threat meccsen megszerzi az interkontinentális övet Chris Jericho és Kurt Angle ellenében. A címért viszályba kerül Jericho-val, és többször is elveszik egymástól az övet.
2001-ben érdekes módon pont Jericho-val alkot csapatot, és legyőzve a Steve Austin/Triple H párost, WWF Tag Team Bajnokok lesznek. Nem sokkal később egy komoly nyaksérülés miatt Benoit egy évre kimarad.
Amikor 2002-ben visszatér, gyorsan megszerzi az interkontinentális övet, majd átkerül a SmackDown-ba. A címet Rob Van Dam veszi el a SummerSlam-en. A következő övszerzés Kurt Angle-lel történik meg, ugyanis újra csapatbajnok lesz. Angle begyűjti a világbajnoki címet is, a csapat pedig felbomlik, miután Benoit sikertelenül próbálja megszerezni Kurt övét.
2004-ben elsőként lépett a ringbe a Royal Rumble-on, amit meg is tudott nyerni. Erre a teljesítményre előtte csak Shawn Michaels volt képes. WrestleMania XX főeseményén legyőzi Triple H-et, és Nehézsúlyú Világbajnok lesz. Pár héttel később Edge-el megnyeri a World Tag Team öveket, és így már két címet is magáénak tudhat egyszerre. A Bad Blood alkalmával kétszer is kötelek közé kellett lépnie. Az első meccsén elbukja a csapat övet, de a főmérkőzésen Kane ellen megvédi a világbajnoki címet. A SummerSlam-en Randy Orton legyőzi a címért. Ezután nagy viszályba keveredik Edge-el.
A 2005-ös Summer Slam-en 25 másodperc alatt legyőzi Orlando Jordan-t, és United States Bajnok lesz. Az övet később Booker T csalással megszerzi. Novemberben meghal Eddie Guerrero, ami teljesen összetöri Benoit-t lelkileg.
2006-ban a No Way Out-on visszaszerzi az US övet Booker-től. WrestleMania 22-n kell megválnia a címtől, amikor JBL ellen veszít. Az év végén Mr. Kennedy félreállításával ötödszörre is US Bajnok lesz. Az övért MVP-vel küzd meg jó párszor, végül MVP sikerrel jár.
2007-ben átkerül az ECW-hoz. Úgy volt, hogy esélyt kap CM Punk bajnoki övének a megszerzésére, de valami szörnyű dolog történik...

2007. június 25-én Chris Benoit-t, feleségét és 7 éves kisfiát holtan találják a házukban. A nyomozás megállapította, hogy Benoit megölte a családját, majd felakasztotta magát. A tervek szerint ezen a napon szerezte volna meg az ECW övet.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.