Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Chris Jericho

2013.08.09

 Név: Chris Jericho

Magasság: 178 cm
Súlya: 102 kg
Származási hely: Winnipeg, Manitoba, Kanadaimages.jpg   Speciális mozdulata: The Codebreaker, The Walls of Jericho, Lionsault
Főbb eredményei: World Heavyweight Champion, WWE Champion, WCW Champion, Intercontinental Champion,Unified WWE Tag Team Champion, Hardcore Champion, World Tag Team Champion, European Champion, ECW TV Champion, WCW TV Champion, WCW Cruiserweight Champion, Az év pankrátora (2008), Az év csapattagja (2009-ben Big Show-val)
 

Christopher Keith Irvine néven 1970. november 6-án született Manhasset-ben. Apja jégkorongozott a New York Rangers csapatában. A család Kanadába költözött és Chris oda is járt iskolába. Gyerekkorában imádta nézni a pankrációt, ezért 1989-ben elment Stu Hart híres wrestling iskolájába tanulni.

Két évvel később kezdett pankrátorkodni. Majdnem minden észak- és közép-amerikai szervezetnél megfordult, jó pár címet begyűjtve. Olyan neveken harcolt, mint Last Survivor, vagy Super Liger.

1996-ban egy rövid időre bekerült az ECW körforgásába, ahol ECW Television Champion lett. Még ebben az évben szerződést kötött a WCW-vel, ahol „Lionheart” néven debütált.
1997-ben legyőzte Ultimo Dragon-t és WCW Cruserweighy Champion lett. Idővel negatív karakter vált belőle, ellenfeleit előszeretettel alázta meg a ringben és azon kívül.
A későbbiekben Stevie Ray legyőzésével Television Champion lett. Az övet Konnan vette el tőle. Chris hiányolta a nagy megmérettetéseket és a fizetése sem annyi volt, amennyit szeretett volna. Ezen okok miatt úgy döntött, hogy átigazol a WWE-hez.

1999. júniusában Y2J néven jelent meg (utalva a közelgő Y2K katasztrófára). Nevén kívül más átalakuláson nem esett át, ugyanazt a karaktert hozta, ami már a WCW-nél is futott.
Hardcore Holly legyőzésével Hardcore Bajnok lett, Chyna-val az oldalán.
A 2000-es No Way Out-on Kurt Angle elhappolja az övet, cserébe viszont WrestleMania 16-on European Champion lesz, miután megnyer egy triple threat meccset Angle-el és Chris Benoit-val szemben. Egy napig örülhetett, mert a RAW műsorában Eddie Guerrero elhódítja tőle az övet.
Benoit-val egy ideig komoly viszályt folytatott. Eközben kis időre Interkontinentális Bajnok is volt.
Az egyik RAW-ban egy éjszakára WWE Bajnok is lett Triple H legyőzésével, de Stephanie McMahon (Triple H nője) semmisnek ítélte a meccset.

2001-ben a Royal Rumble-on egy létra meccsen újra Interkonti Bajnok lett Benoit félreállításával. Érdekes fordulat, hogy később csapatot alkotnak és Tag Team Bajnokok lesznek, miután legyőzik Steve Austin-t és Triple H-et. Benoit a későbbiekben lesérült és a csapat feloszlott. Ami a WCW szervezetnél nem sikerült, az a No Mercy-n megvalósult: The Rock legyőzésével WCW Nehézsúlyú Bajnok lett, miután a szervezet beleolvadt a WWE-be. Ennek következménye volt az a mini torna is, amit az egyesített WCW – WWE címekért rendeztek meg.
Vengeance-en a tornát megnyerve Jericho lett a WWE történetének első Vitathatatlan Világbajnoka! WrestleMania-n Triple H követelte a koronát, és taszította le Y2J-t a trónról.
Rob Van Dam interkontinentális övével vigasztalódott, amit aztán Kane-nel szemben elbukott.
Christian-nal szövetkezve Tag Team Bajnok lett. A címet a 2002-es Armageddon-on vesztették el a korábbi bajnokok Booker-T és Goldust ellenében. Ezután egy hosszabb viszály vette kezdetét Goldberg-gel.
SummerSlam-en újra interkonti bajnok lett, amit később az újonc Shelton Benjamin kaparintott meg. Kettejük között ezzel egy hosszas csatározás vette kezdetét.
2005-ben ott hagyja a WWE-t, mert a magánéletben rock bandájával a Fozzy-val világkörüli koncertturnéra ment.

2007. november 17-én tér vissza a RAW-ba. 2008. márciusában a RAW 15 éves jubileumi műsorában nyolcadszorra is Interkontinentális Bajnokká válik, miután legyőzi Jeff Hardy-t. A valóságban Hardy-nak meg kellett válnia az övtől, mert drogbotrányba keveredett és 60 napra eltiltották. A címet később Kofi Kingston szerzi meg.
Ellenségeskedésbe kerül Shawn Michaels-el. Kettejük nagy összecsapása Unforgiven-en történik meg, ahol Jericho brutális verést kap és elbukja a mérkőzést. Még aznap este a Nehézsúlyú Bajnoki címért is ringbe száll (CM Punk-ot helyettesítette), és bár félholt, mégis megnyeri az övet!
Cyber Sunday fő eseményén bukja a címet Batista-val szemben. Nyolc nappal később a RAW műsorában újra bajnok lesz, miután győz egy ketrec meccsen.
Survivor Series-en a visszatérő John Cena veri, és kaparintja meg az övet.

Decemberben megválasztják az év pankrátorának!
2009. január 12-én a RAW-ban kioktatja Stephanie McMahon-t, aki a műsor igazgatója. Ez hiba volt, mert Stephanie kirúgja!
Egy héttel később újra RAW tag lesz, miután bocsánatot kér mindazért amit mondott.
Elhatározza, hogy megleckézteti a szerinte semmire sem jó WWE legendákat, és WrestleMania 25 alkalmával megküzd Jimmy Snuka-val, Ricky Staemboat-tal és Rowdy Piper-rel. Bár a legendákat legyőzi, de a közönség közt ülő Mickey Rourke-al nem számol. Miután felhergelte a sztárt, jutalma egy kiadós verés lett.
Következő nagy viszálya Rey Mysterio-val történik. Az Extreme Rules-on Rey legyőzésével rekordnak számító 9. alkalommal is megszerzi az interkonti övet, de a Bash-en újra Mysterio-hoz

kerül a cím. Fél órával azután, hogy Jericho veszített, összeáll Edge-el, és részt vesznek az egyesített csapat bajnoki címért kiírt küzdelemben, és megnyerik. Kicsivel később Edge lesérül. Helyét Big Show veszi át a Bajnokok Éjszakáján. Így születik meg a "JeriShow" nevű formáció. Négy hónapig tartó uralom után a DX ellen bukják a címeket a TLC elnevezésű ppv eseményen. Egy nappal később a RAW-ban a Jeri-Showt választják az év csapatának.

2010. elején az ECW műsora megszűnik, és helyette a WWE NXT adása veszi kezdetét, ahol feltörekvő pankrátorokat karolnak fel a már befutott profik. Jericho lesz az egyik ilyen profi, aki Wade Barrett útját egyengeti.
Az Elimination Chamber nevű gálán ismét Nehézsúlyú Világbajnok lesz.
A WrestleMania XXVI után öt nappal nagy riválisa, Edge támad neki. Miközben padlóra kerül, megjelenik Jack Swagger, aki a Money in the Bank meccs győztese volt, és a koffert beváltva legyőzi az összevert Jerichot, megszerezve a bajnoki övet.
Chris április végén ismét átkerül a RAW-ba. Az NXT tehetségkutató versenyét június elején végül tanítványa, Wade Barrett nyeri meg.
Szeptemberben bejelenti, hogy amennyiben nem lesz képes a Bajnokok Éjszakáján megszerezni a WWE címet, otthagyja a szervezetet. Sajnos nem járt sikerrel, de ettől függetlenül még marad két hétig. Ekkor ugyanis Randy Orton fejbe rúgja az egyik Raw-ban, és Jericho ezzel kikerül a képből.


 

2000. július 30-án házasodott össze Jessica Lockhart-tal. 2003-ban fiuk született, 2006-ban pedig ikrei lettek (lányok). A család Floridában él.
Szabadidejében imád jégkorongozni, kedvenc csapata a Calgary Flames.
1999 óta van egy heavy metal csapata a "Fozzy", aminek ő a frontembere.
2010. júniusában az egyik amerikai tévécsatornán saját show-műsort kap "Downfall" címmel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.