Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Christian

2013.08.12

 Christian egy év kihagyás után visszatér a WWE-be!

Név: Christian
Magasság: 185 cm
Súlya: 102 kg
Származási hely: Toronto, Kanadachristian-2.jpgSpeciális mozdulata: Killswitch, Tornado ddt, frog splash
Főbb eredményei: TNA World Heavyweight Champion , Intercontinental Champion, World Tag Team Champion, ECW Champion WWE European Champion 

Eredeti neve Willian Jason „Jay” Reso, és 1973. november 30-án született Kanadában.
1994-től a torontoi „Sully’s Gym” wrestling iskolába járt. Itt találta ki magának a Christian Cage nevet, ami a két színész, Christian Slater és Nicolas Cage nevéből áll össze.
Karrierje az iskolán belül 1995-ben kezdődik el, majd különféle kisebb szervezeteknél tűnik fel. Egy ilyen szervezetnél „Hard Impact” néven SSW Tag Bajnok is volt Sexton Hardcastle-vel (későbbi neve Edge).

1998-ban kerül a WWF-hez, nevét pedig Christian-re rövidíti. „The Brood” néven összebandázódott a vámpír Gangrel-lel, és testvérével Edge-el (csak a sztoriban testvérek). A hármas később csatlakozott Undertaker „Ministry of Darkness” elnevezésű csoportjához. Később nézeteltérésbe keveredett a két csoport, és pár összetűzés után kiváltak a bandából. Új ellenfeleik a Hardy Fiúk lettek. Gangrel átpártolt Hardy-ékhoz és megalkották a „New Brood” formációt. Edge-ék és a Hardy Fiúk a Dudley Fiúkkal megspékelve WrestleMania 2000-en összecsaptak a WWE Tag Team címért. Itt lettek először bajnokok Christian-ék.
Edge-ék a gótikus stílusukat „laza csávós” stílusra cserélték. 7 alkalommal sikerült Tag Team bajnokságot nyerniük.

A 2001-es Royal Rumble-on elvesztették World Tag Team címüket a Dudley Fiúkkal szemben. WresteMania 17-ig kellett az újabb címre várni, ahol másodjára is győzni tudtak Dudley-ék és Hardy-ék ellen egy TLC (asztalok, létrák, székek) meccsen.
Edge szóló karrierbe kezd, miután megnyeri a 2001-es King of the Ring-et.
Christian irigy lesz, és szembefordul Edge-el, összetűzésüket pedig jó pár Interkontinentális Bajnokságon rendezik le, egymástól megszerezve a címet.

Ő is szóló karrierbe kezd, és Bradshaw legyőzésével WWE European Champion lesz. Az övet később Diamond Dallas Page szerzi meg.
2002. októberében Chris Jericho-val is megszerzi a csapat bajnoki címet.
Amikor a duó szétmegy, nagy rajongója lesz Rock-nak. Mozdulataiban és kinézetben is őt próbálja majmolni. Megnyer egy kilenc fős battle royal-t, és újra Interkontinentális Bajnok lesz. Addigi hosszú haját levágatja, és azt hangoztatja, hogy ő az emberek igazi bajnoka (ez Rock szövege volt). Jericho-val az oldalán viszályba is kerül Rock-kal és Booker T-vel, aki még az interkonti övet is elnyeri.

2003 végén Jericho-val is meggyűlik a baja, és egy hosszú csatározás veszi kezdetét.
2004-ben igazi gonosz karakterré válik. „Captain Charisma” néven szuperhős jelmezbe bújik, és csalásokkal, valamint akkori partnere – Tyson Tomko – segítségével nyeri meccseit.

2005-ben ejti a szuperhősös jelmezt, és John Cena-val kezdi meg viszályát. Egy triple threat meccsen a világbajnoki övért is ringbe szállhat, de Cena nyeri a címet.
A SmackDown-ban kap egy saját műsorrészt, ami „The Peep Show” néven fut.
Október 31-én lejár a szerződése a WWE-vel, amit nem akar meghosszabbítani. A „Captain Charisma” nevet nem vihette magával, mert a WWE ezt saját védjegyének tekintette.

Kisebb szervezeteknél tűnik fel, majd beáll a TNA-hoz Christian Cage néven. Eddie Guerrero ekkoriban hal meg. Az ő tiszteletére a „Frog Splash” mozdulattal fejezi be meccseit. 
Itt kétszer is TNA Nehézsúlyú Világbajnok tud lenni. A szervezet egyik legmeghatározóbb alakjává növi ki magát. 23 héten keresztül veretlen tudott maradni, amivel ő tartja a rekordot.
2008. novemberében otthagyja a TNA-t.

2009. február 10-én debütál az ECW műsorában. A Backlash-en legyőzi Jack Swagger-t, és ECW Bajnok lesz.
Az Extreme Rules nevű eseményen bukja az övet. Az új bajnok Tommy Dreamer lett.
A Bajnokok Éjszakáján aztán visszaszerzi a címet.
6 hónapnyi bajnoki uralkodás után 2010. február 16-án veszti el az övet Ezekiel Jackson ellen az utolsó ECW műsorban.
Ezután a Raw tagja lesz.

2010. elején az ECW műsora megszűnik, és helyette a WWE NXT adása veszi kezdetét, ahol feltörekvő pankrátorokat karolnak fel a már befutott profik. Christian lesz az egyik ilyen profi, aki Heath Slater útját egyengeti.
Április végén átkerül a SmackDown-hoz. Szeptember közepén mellizom szakadást szenved, és emiatt hosszú hónapokra kimarad.


 

2001. május 25-én vett el egy német nőt (Denise Hartmann), akivel Tampa-ban éltek (Florida) 2009 márciusáig, amikor is elváltak. Ebben a városban lakik Edge is, akivel egy középiskolába jártak, és a mai napig nagyon jó barátok.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Lőrinclacháza

(Tomi, 2013.08.12 12:12)

Most tért vissza sérülésből ,én nagyon kedvelem,nagyon gyors és teknikás!