Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jake "The Snake" Roberts

2013.08.15

 Név: Jake „The Snake” Roberts
Magasság: 196 cm
Súlya: 113 kg
Származási hely: Stone Mountain, Georgiajake-the-snake-roberts-bio.pngSpeciális mozdulata: DDT, Swinging knee lift

1955. május 30-án született, polgári neve Aurelian Smith Jr. Édesapja szintén pankrátor volt.
Karrierje 1974-ben vette kezdetét Louisiana-ban. A ’80-as évek elején feltűnt az NWA és a WCCW szervezeteknél is.

A WWF-hez 1986-ban kerül. A ringhez mindig egy zsákot is magával hozott, amiben egy “Damien” nevű piton volt, ami nagyon sok pankrátort már pszichikailag is megviselt. Kivégző mozdulata a manapság is sokat használt DDT volt, amit ő talált ki.
Első nagy viszálya Ricky “The Dragon” Steamboat ellen volt.
Kezdetben negatív karaktert játszott, de a közönség imádta, ezért face karakter lett. 1987 nagy részében Honky Tonk Man interkontinentális címét próbálta megszerezni, de sosem járt sikerrel. WrestleMania III alkalmával még Alice Cooper-t is a ringsarkában tudhatta.
Következő nagy viszálya “Ravishing” Rick Rude ellen volt. Rude minden meccse után kiválasztott egy nőt a közönségből, és megcsókolta. Egy alkalommal Roberts feleségét szemelte ki magának, és a kalamajka ekkor vette kezdetét. Sokan úgy gondolták, hogy ez a sztori megelőzte a korát, és inkább az “Attitude” érában kellett volna megvalósulnia.

1989-ben Andre The Giant volt a célkeresztben, aki rettegett Roberts kígyójától. Ezután Ted DiBiase következett, akivel a végső nagy csatát WrestleMania VI-on vívta meg. A tét DiBiase “million dollar” öve volt, amit nem tudott megszerezni.
Következő viszályát Rick “The Model” Martellel vívta, aki egy történet szerint ideiglenesen megvakította a kígyós embert, miután kölnit fújt a szemébe. Kettejük végső összecsapása WrestleMania VII alkalmával történt meg, ahol mindketten fekete csukját viseltek. A vakon megrendezett küzdelmet Jake nyerte.

1991-ben Earthquake-kel viaskodott, aki a sztori szerint kilapította Roberts kígyóját. Jake erre egy még hatalmasabb pitonnal tért vissza, ami a “Lucifer” nevet kapta, és akit magának az ördögnek titulált a gazdája. Ezután Ultimate Warriornak segített, hogy legyőzhesse a gonosz Undertakert. Warriornak 3 próbát kellett kiállnia. Először be lett zárva egy koporsóba, majd élve eltemették. A harmadik próbánál keresztül kellett gyalogolnia egy sötét szobán, ami tele volt kígyóval. A szoba közepén egy doboz volt. Amikor Warrior felnyitotta a doboz fedelét, egy király kobra bukkant elő, ami arcon marta (valójában egy gumi kígyó volt az). Ekkor derült ki, hogy Roberts igaziból Undertaker oldalán állt. Ezután előszeretettel hangoztatta, hogy: “sose bízz meg egy kígyóban”. A viszály hamar véget ért, miután Warriort kirakták a WWF-ből.

tumblr_mkrev2fvom1qzx70zo1_1280.png


Miután ismét gonosz lett, megint “Macho Man” Randy Savage került az előtérbe, akinek még az esküvőjét is elrontotta. Az egyik nászajándékos dobozban ugyanis egy kobra volt, ami egyszer bele is mart Savage karjába. Egy alkalommal a kulisszák mögött le akarta ütni Macho Man-t egy székkel, de Undertaker megakadályozta ebben. A sírásóval WrestleMania VIII alkalmával csap össze, ahol vesztesként hagyja el a ringet.
Vince McMahonnal úgy egyezett meg, hogy visszavonul a bunyótól, és sztori íróként folytatná. Vince azonban meggondolta magát, Roberts pedig berágott, és otthagyta a szervezetet.

1992-ben átmegy a WCW-hoz, és Sting-gel meccselt.
1993-ban a mexikói AAA szervezethez kerül, ahol 4 évet lehúz. 

1996-ban ismét a WWF pankrátora lesz. Karaktere szerint a bibliából idézget, a közönség pedig imádja. Társa egy albínó piton lett, ami a „Megváltás” nevet kapta. Bejut a King of the Ring döntőjébe, ahol Steve Austin ellenében alul marad. Austin nyertesként egy koronázási ceremónián vett részt, ahol a következőket mondta Roberts-nek: „Ott ülsz és bújod a Bibliát, és imádkozol, de semmi nem segített rajtad! Beszélhetsz a zsoltárokról, dumálhatsz János 3:16-ról… Austin 3:16 azt üzeni, hogy szét lett rúgva a segged!”
Megszületett az „Austin 3:16”, ami a pankráció történetének egyik leghíresebb szimbólumává vált!
1997-ben drog és alkohol problémái miatt a WWF elbocsátja.

2001-ben átmegy Angliába, és ott bunyózik tovább különféle szervezeteknél egészen 2005-ig.
2005. márciusában egy alkalomra visszatér a WWE-hez, ahol Randy Orton kioszt neki egy RKO-t, ezzel is nyomatékot adva az akkori „legendagyilkos” karakterének.
2006-ban, majd 2008-ban is felbukkan vendégként a TNA-nél egy-egy alkalomra.
2010. augusztusában hivatalosan is bejelenti, hogy visszavonul.


 

Roberts a „Snake” (kígyó) becenevet azért adta magának, mert ezzel akart utalni arra, hogy álnok, mint egy kígyó.
Van két féltestvére, akik szintén pankrátorok kisebb szervezeteknél.
1975. február 27-én nősült meg. A házasságból született egy lánya. 1984. augusztus 2-án újra házasodik. Ebből a házasságából 3 gyereke is születik, 2000-ben azonban ez a kapcsolat is válással végződik.
2007-ben alkoholelvonóra megy, amit a WWE fizet. Egy interjúban azt nyilatkozta, hogy nagyon rossz gyerekkora volt, és ennek a következménye lett, hogy alkoholistává vált.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Kézdi

(Robi, 2013.08.15 12:19)

Róla nem is hallottam de most elolvastam és videót is néztem, nagyon ott van mikor megharaptatja Macho man kezét a kobrályával!

Re: Kézdi

(Robi, 2013.08.15 14:19)

Ú de ciki ,( kobrájával)