Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


John "Bradshaw" Layfield (JBL)

2013.07.25

 Név: John „Bradshaw” Layfield

Magasság: 195 cm
Súlya: 130 kg
Származási hely: New York City5o8f56m5.jpgSpeciális mozdulata: Clothesline From Hell
Főbb eredményei: WWE Champion, Intercontinental Champion, World Tag Team Champion, United States Champion, European Champion, Hardcore Champion
 

John Charles Layfield 1966. november 29-én született Sweetwater-ben, Texas államban. Kezdetben a Los Angeles Riders-nél footballozott, ahol kétszer is megválasztották a legjobb „blokkolónak”.
Miután nem úgy alakult a karrierje ahogy azt ő tervezte, pankrációzni kezdett. 1992-től a világ sok táján megfordult a ringben.

1995-ben kötött vele szerződést a WWE. ’96 elején még szakállal és hosszú hajjal Justin Hawk Bradshaw néven szerepelt.
1999-től kezdett el futni a szekér, amikor is csapatot alkotott Ron Simmons-szal (Farooq). A formáció neve „The Acolytes”, és többször is Tag Team bajnokok lettek. Karaktereik idővel egyre jobban hasonlítottak a kocsmai bunyósokhoz, akik pénzért mindenkibe belekötnek. Ez a formáció lett az APA (Acolytes Protection Agency), amely 2004-ig működött. Ez alatt az idő alatt Layfield volt European Champion és Hardcore Champion is.

2002-ben a csapat feloszlott egy időre, miután Farooq a Smackdown-hoz, Bradshaw pedig a RAW-hoz került. Megpróbált szólóban is érvényesülni, de ez nem igazán sikerült. 
2004-ben újra összeállt a csapat, utolsó meccsüket WrestleMania 20-on vívták.

A WWE tulajdonos Vince McMahon szerette volna felturbózni a RAW összetételét, ezért lehetőséget adott Bradshaw-nak, hogy a csúcsra kerüljön. Hatalmas külső átalakuláson ment át: a hosszú hajat és a fülbevalót felváltotta az arrogáns texasi öltönyös sikerember, aki limuzinnal közlekedik. Innentől kezdve használja a JBL nevet.
Megalakította a „Kabinett” nevű szövetséget, melyben helyet kapott Orlando Jordan és a Basham testvérek.

A Great American Bash-en legyőzte Eddie Guerrero-t és WWE Bajnok lett. 10 éve senki nem maradt addig bajnok, mint ő. WrestleMania 21-en vesztette el az övet, amikor John Cena leverte.
Egy évet kellett várnia, hogy ismét legyen egy öve. 
A 2005-ös WrestleMania-n megszerezte Chris Benoit United States Championship címét. Ez kicsivel később Bobby Lashley-hez vándorolt.
Megpróbált újabb címmérkőzést nyerni, de miután Rey Mysterio legyőzte a WWE bajnoki övért, visszavonult az aktív pankrátorkodástól.

Michael Cole mellett a SmackDown kommentátora lett, székből pocskondiázva a ringben küzdőket.
A 2007-es Armageddon alkalmával bekavart Chris Jericho-nak, aki emiatt elbukta a lehetőséget, hogy elszedje a WWE bajnoki övet Randy Orton-tól. Innentől kezdve kialakult egy viszály kettejük között, amely odáig vezetett, hogy JBL bejelentette visszatérését a ringbe.

A 2008-as Royal Rumble-on aztán összecsaptak Jericho-val. A harcot JBL nyerte, miután egy székkel Y2J rátámadt és ezért diszkvalifikálták.

Év végén Shawn Michaels pénzszűke miatt elszegődik hozzá, mint alkalmazott. Ennek megfelelően hozzájuttatja JBL-t egy világbajnoki meccshez, amit a 2009-es Royal Rumble-on vívhat John Cena ellen. Bár sokan biztosak a győzelemben, mégsem sikerül az övet elhódítani.
A főnök-alkalmazotti viszony a No Way Out-on szűnik meg, amikor Shawn legyőzi JBL-t.
Március 9-én a RAW-ban megszerzi az interkontinentális övet CM Punk leverésével.
A 25. WrestleMania-n valami nagyot akar alkotni. Az eredmény az lesz, hogy 21 másodperc alatt elbukja a címet Rey Mysterio ellen. A meccs után bejelenti, hogy visszavonul.


 

Layfield igazi üzletember, nagy guru a tőzsdepiacon. Írt egy könyvet, melyben pénzügyi befektetési tippeket ad vállalkozóknak. Az értékpapírtőzsdén szerzett tapasztalatainak köszönhetően gyakran hívják különféle gazdasági tévéműsorokba.
Szabadidejében megszállott hobbikertész. 2005. februárjában vette feleségül Meredith Whitney-t, aki tőzsdeanalitikus.

 

 Ez JBL Titantronja:   http://www.youtube.com/watch?v=PGOAIbyzo3k

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.