Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


John Cena

2013.07.31

 Név: John Cena

Magasság: 182 cm
Súlya: 108 kg
Származási hely: West Newbury, Mass.81109_1293528706327_full.jpgSpeciális mozdulata: Attitude Adjustment
Főbb eredményei: WWE Champion, World Heavyweight Champion, U.S. Champion, World Tag Team Champion, European Champion, 2008-as Royal Rumble győztes, Az év pankrátora (2009)
 

Cena 1977. április 23-án született West Newbury-ben. Egy bátyja és három öccse van (Dan, Matt, Steve és Sean). Az érettségi után a Springfield Főiskolára jelentkezett, ahol tanulmányai mellett football-ozott. Az 54-es számot viselte, amit manapság is fel lehet fedezni ruházatán. 1998-ban lediplomázott, majd testépítéssel foglalkozott és egy limuzinos cég sofőrje is volt.

2000-ben kezdett pankrációzni az Ultimate Pro Wrestling-nél. Itt egy félig robot-félig ember szerepet játszott The Prototyp néven. Megszerezte a nehézsúlyú bajnoki övet, ezután pedig a WWE leszerződtette az Ohio Valley Wrestling-hez, ami egyfajta edzőtábornak is felfogható. Itt nehézsúlyú bajnok és tag team bajnok is volt (partnere Rico Constantino).

Cena első televíziós WWE szereplése 2002. június 27-én következett be. Ekkor Kurt Angle volt az ász, és a szervezet tulajdonosa Vince McMahon egy új csillagot keresett, aki megtestesíti a „könyörtelen agressziót”. Cena ennek az elvárásnak megfelelően pár alkalommal szét is ütötte Kurt Angle-t. Októberben Billy Kidman-nel egy tag team csapatot alkotva ringbe szálltak az első WWE Tag Team bajnoki címért meghirdetett tornán, de már az első fordulóban kiestek. A következő héten Cena nekitámadt Kidman-nek, amiért vesztettek. Ezután nemsokkal a SmackDown! Halloween-os műsorában Vanilla Ice-nak öltözött és nyomott egy freestyle rappet. Innentől kezdve felvette a rapper imidzset, és mindig rímekben szövegelt (2005-ben saját albumot dobott piacra „You Can’t See Me” címmel).

2003 első felében Cena folyamatosan könyörgött egy Brock Lasner elleni bajnoki meccsért, amit végül is kiharcolt magának, ám az áprilisban megrendezett Backlash-en alulmaradt. Az év végén igazi közönség kedvenc lett, amikor Kurt Angle csapatában tünt fel a Survivor Series-en.
A 2004-es Royal Rumble alkalmával az utolsó hat között maradt a ringben, de Big Show kihajította. Kettejük viszályából Cena profitált jobban, ugyanis a WrestleMania XX-on megszerezte Big Show U.S. bajnoki övét. A címet Carlito szedte el tőle, testőre Jesús segítségével. Cena ezután pár hónapot kimaradt, ugyanis filmet forgatott „The Marine” címmel. Visszatérésekor leverte Carlito-t és a bajnoki övet átalakította a mára már jól ismert spinner-stílusú övvé (a közepe forog).

2005-ben ismét részt vett a Royal Rumble-on, ahol utolsónak esett ki (a győztes Batista volt). A következő hónapban legyőzte Kurt Angle-t. A meccs tétjeként kapott egy szerepet a közeledő WrestleMania beharangozó filmjében. Ez volt a kiváltó oka a közte és a WWE Bajnok JBL között kialakuló ellentétnek. Az összetűzés tetőfoka WrestleMania 21 lett, ahol Cena megszerezte élete első WWE világbajnoki címét. Az övet természetesen átalakította spinner-stílusúvá.
2005. június 6-án a SmackDown-ból átkerült a RAW programjába, ahol nagy ellenségévé Chris Jericho vált. Eredetileg Cena volt a jófiú és Jericho a rossz, ám a közönség mégis mindig kifújolta Cena-t. Jericho után Kurt Angle próbált a rosszfiú lenni. Cena folyamatosan győzött, de ez csak olaj volt a tűzre, a közönség pedig egyre jobban utálta.

2006-ban a New Year’s Revolution műsorában veszítette el a címet Edge jóvoltából (280! napig volt bajnok). Három héttel később visszanyerte a címet a Royal Rumble-on. Következő riválisa az akkori rosszfiú Triple H volt. A történetírók azonban ismét koppantak, ugyanis a közönség tovább utálta Cena-t, míg a negatív Triple H-t elkezdték imádni. A Cena utálat tetőfoka akkor következett be, amikor a címét Rob Van Dam ellen tette fel. A meccs az ECW szentélyében a Hammerstein Bálteremben került megrendezésre, ahol a tömeg majdnem meglincselte a bajnokot. Az övet természetesen elvesztette (ehhez kellett Edge közbeavatkozása is). Van Dam-től Edge-hez vándorolt az öv, majd újra Cena-é lett az Unforgiven főeseményén.
A Royal Rumble után egy nappal Shawn Michaels-el megszerezték a World Tag Team Bajnoki övet Randy Orton és Edge legyőzésével. Cena így már két címet is birtokolt egyszerre. A későbbiekben összetűzésbe került Shawn-nal, így a tag team öv is ugrott. Kettejük ellentétének Great Khali vetett véget. Cena volt az első, aki le tudta győzni Khali-t.

2007. októberében egy Mr. Kennedy elleni meccsen Randy Orton megtámadta, melynek következményeként annyira megsérült, hogy a címet fel kellett adnia és jó pár hónapra a pankrációt is nélkülöznie kellett. A címtől megfosztották, pedig 19 éve senki nem volt ennyi ideig világbajnok.

2008-ban a Royal Rumble-on tért vissza, amit meg is nyert.
Augusztusban Batista-val egy hét erejéig megszerzi a csapat bajnoki címet Cody Rhodes és Ted DiBiase ellenében.
Később egy Batista elleni összecsapáson lesérül, és pihenőre kényszerül.
A Survivor Series-en tér vissza, és Chris Jericho legyőzésével első alkalommal World Heavyweight Champion lesz.

2009. februárjában a No Way Out-on bukja az övet egy Elimination Chamber meccsen.
WrestleMania 25-ön lesz újra bajnok, miután legyőzi Edge-et és Big Show-t egy triple threat mérkőzésen. 3 héttel később azonban Big Show segítségével Edge visszaszerzi az övet a Backlash-en.
Egészen a szeptemberi Breaking Pointig kellett várnia, mire újra WWE Bajnok lehetett. Itt Randy Ortont győzte le egy "I Quit" meccsen. Csak egy hónapig örülhetett, mert a visszavágón - ami egy Hell in a Cell meccs volt - Orton visszaszerzi az övet. Három héttel később a "Kérkedési Jogok" nevű gálán ismét ő a bajnok, miután nyerni tudott egy 60 perces iron man meccsen.

Két hónappal később, a decemberi TLC ppv-ban nagy meglepetésre veszít az újonc Sheamus ellen egy asztal meccsen. Ezután bejelenti, hogy nem fog több meccset veszteni, amíg újra bajnok nem lesz. Ennek fényében megnyer egy tornát, melynek eredményeként őt választják az év pankrátorának.

2010. januárjában felkarolja a visszatérő Bret Hartot, aki Vince McMahon ellen viaskodik.
Februárban John győz az Elimination Chamber nevű gálán, és nyolcadszorra is világbajnok lesz. A sikernek azonban csak pár percig örülhet, mert Mr. McMahon egyből elrendel egy címvédéses meccset Batista ellen, aki simán leveri az elgyötört Cena-t, és ezzel az övet is megszerzi.
A WrestleMania XXVI-on nyílik alkalma a visszavágásra, és miután győz, kilencedszerre is világbajnok lesz.
Júniusban a Fatal 4-Way gálán bukja az övet Sheamus ellenében egy 4 Esélyes Meccsen. Ekkoriban alakul egy új csoportosulás a Nexus, akik át akarják venni a hatalmat a WWE felett, és Cena lesz az első számú célpontjuk.


 

2009. július 11-én összeházasodik középiskolai szerelmével Lizzel.
A WWE kedvelt arcaként jópár filmes produkcióban is részt vett.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

tárgy

(tigyi zoltán, 2014.03.07 19:48)

küldesz léci egy képet