Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kane

2013.08.01

Név: Kane

Magasság: 204 cm
Súlya: 146 kg
Speciális mozdulata: Chokeslam2a39b4bb220efe48c7f90372821597e2_display_image.jpgFőbb eredményei: WWE Champion, World Heavyweight Champion, ECW Champion, Intercontinental Champion, World Tag Team Champion, WCW Tag Team Champion, Hardcore Champion
 

Glen Thomas Jacobs néven született 1967. április 26-án Spanyolországban, Madridban. Tanulmányait azonban már az Egyesült Államokban végezte. Angol szakon tanult és tanárként dolgozott.

Debütálása 1992-ben történt az USWA szervezetnél. Unabomb néven nehézsúlyú bajnok és csapat bajnok is volt.

1995 nyarától van jelen a WWE-ben. Akkoriban Dr. Isaac Yankem-ként szerepelt, aki Jerry Lawler fogorvosa volt.
1997 óta testesíti meg Kane karakterét, aki Undertaker halottnak hitt féltestvére. A sztori szerint kiskorában Taker megégette, ezért mindig csak maszkban lehetett látni. Kettejük közt hosszas viszály zajlott, ezeket az összecsapásokat általában el is vesztette.
A ’98-as King Of The Ring-en legyőzte Steve Austin-t és WWE Bajnok lett. Másnap Austin visszaszerezte az övet.
Mankind-dal összeállva csapat bajnok lett, miután leverték a New Age Outlaws formációt. Másodjára 2001-ben lett tag team bajnok, miután Taker-rel megalkották a Brothers of Destruction-t.
WrestleMania XVII alkalmával megnyer egy triple threat meccset Big Show-val és Raven-nel szemben, és Hardcore Bajnok lesz.
A Judgement Day alkalmával Interkontnentális Bajnok lesz, miután legyőzi Triple H-t. Ezután nem sokkal a Brothers Of Destruction először WWE Tag Team Bajnok, majd WCW Tag Team Bajnok lett. Az év végére Kane lesérül.

2002. nyarán tér vissza a RAW műsorába, és Hurrican-nal összeállva csapat bajnok lesz Lance Storm és Christian Cage legyőzésével. Később leveri Chris Jerichot, és újból Interkontinentális Bajnok lesz.
Viszályba kerül Triple H-el, melynek végén elveszti az övet a No Mercy-n.
WrestleMania XIX után egy nappal ismét csapatbajnok lesz, ezúttal Rob Van Dam-mel.

2003-ban Triple H ellen vesztett egy meccset, aminek következményeként le kellett vennie a maszkját. Ekkor látni lehetett, hogy nincs szó égési sérülésekről, úgyhogy később a haját is levágatta és emberibb külsőt kapott. Ismét Undertaker került a célpontba. Csatáik között „élve eltemetős” meccs is volt.

2005-ben a Taboo Tuesday alkalmával Big Show-val újra tag team bajnok lett. Miután elvesztik az övet a Spirit Squad ellen, Kane megkattan, és Big Show ellen fordul. Ekkoriban jelent meg egy mozifilmje, melyben Jackob-ot alakítja, aki egy pszichopata. Ezt a történetet a WWE sztori vonalába is bevették.
Volt egy időszak, amikor egy kamu Kane is feltűnt, terrorizálva az igazit. A 2006-os Vengeance alkalmával számolt le végleg a csalóval. A karaktert egyébként a mostani Festus-t is megformáló Andrew William Hankinson alakította.
 

Kane elbukott egy mérkőzést Umaga-val szemben és el kellett hagynia a RAW-t.
Átkerült a SmackDown-ba, ahol MVP-vel akasztotta össze képzeletbeli bajszát. Pár hónap után átnyargalt az ECW-hez, mert a szervezetnek gyenge volt a pankrátori felhozatala. Hálából megkapta az ECW bajnoki övet, miután WrestleMania 24-en megnyert egy 24 fős battle royalt, és még aznap 8 másodperc alatt hazavágta az akkori bajnokot, Chavo Guerrero-t.kane-wwe-16795392-1055-1556.jpg
2008. június 23-án visszakerült a RAW-ba, címét pedig a Night Of Champions-ön elvesztette Mark Henry-vel szemben.
2009-ben viszályba kerül Rey Mysterio-val, és igazi gonosz karakterré válik. Következő riválisa a másik óriás, The Great Khali lesz.
Az év vége felé egy alkalomra összeáll Undertakerrel, hogy megküzdjenek a csapat bajnok JeriShow ellen, de nem sikerül győzniük.
2010. elején az Interkontinentális Bajnok Drew McIntyre ellen csatázik.
Az év közepén Undertaker kómába esik, mert valaki rátámadt. Kane hetei azzal telnek, hogy próbálja megtalálni a tettest. Eközben a Money in the Bank gáláján egy létrás meccsen megszerzi azt a koffert, amivel 1 éven belül kihívhatja az aktuális világbajnokot. A Nagy Vörös Szörny még aznap beváltja a koffert, és az éppen címvédésén túleső elgyötört Rey Mysteriot legyőzve ő lesz az új Nehézsúlyú Világbajnok. Később kiderül, hogy Kane támadt Undertakerre, és ezzel egy újabb viszály veszi kezdetét.


 

Ma Knoxville-ben lakik (Tennessee állam) feleségével és előző házasságából származó fiával. Van egy konditerme. 
Hogy hatalmasabbnak tűnjön, bevonulásakor 7 láb magasnak jelentik be (kb. 213 cm), de igaziból 204 cm.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.