Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kurt Angle

2013.07.25

 Név: Kurt Angle

Magasság: 183 cm
Súlya: 110 kg
Származási hely: Pittsburgh, Pennsylvania220px-kurt_angle_2005-08-21.jpgSpeciális mozdulata: Angle Slam, Ankle lock
Főbb eredményei: Olimpiai aranyérmes (1996, Atlanta), WWE Champion, World Heavyweight Champion, WCW Champion, Intercontinental Champion, TNA World Heavyweight Champion, WWE Tag Team Champion, European Champion, Hardcore Champion, WCW United States Champion, King of the Ring torna győztes (2000)

Kurt Steven Angle 1968. december 9-én született 6. gyermekként 4 bátyja és 1 nővére mellé (nővére később kábítószertúladagolásban meghalt). 6 évesen kezdett el birkózni. Amikor 16 éves volt, apja életét veszti egy munkahelyi balesetben. A középiskolában és a főiskolán is birkózott, folyamatosan megnyerve mindenféle versenyt.
1995-ben birkózó világbajnokságot nyer.
1996-ban az atlantai Olimpián aranyérmes lesz szabadfogású birkózásban a nehézsúlyúak között. A győzelem után elutasítja a WWF szerződésajánlatát. Helyette felbukkan az ECW egyik adásában mint kommentátor. A műsor közben elhagyja a helyszínt, amikor Raven keresztre feszítette Sandman-t. Később elmondta, hogy nem akarta a nevét adni egy ilyen botrányos jelenethez.

1998-ban 8 éves szerződést köt a WWF-el. Első tévés fellépése 1999. november 14-én történik meg. Karaktere az amerikai hőst testesítette meg, aki Olimpiát nyert. Bejöveteleinél mindig aranyérmekkel a nyakában jelenik meg. Hiába testesített meg egy pozitív karaktert, arrogánsan beszélt másokhoz, és sokkal többre tartotta magát a közönségnél. Ennek köszönhetően hamar gonosz lett belőle.

2000. februárjában begyűjti az európabajnoki, és az interkontinentális övet is. Innentől kezdve “Eurokontinentális Bajnoknak” hivatja magát. A WrestleMania 2000-en bukja a címeket egy triple threat meccsen. A másik két fél Chris Benoit és Chris Jericho voltak.
Megnyeri a King of the Ring-et, miután a döntőben legyőzi Rikishi-t. A No Mercy-n leveri The Rock-ot, és WWE Bajnok lesz. Négy hónappal később a No Way Out-on Rock visszahódítja az övet.

2001-ben a WCW éa az ECW szervezetek által megalakított “Alliance” ellen viaskodott face karakterként a WWF oldalán. Ez alatt az idő alatt volt WCW Bajnok, WCW US Bajnok és WWF Hardcore Bajnok is. Az Unforgiven-en legyőzi Steve Austin-t, és másodjára is WWF Bajnok lesz, de pár héttel később Austin visszaszerzi a címet.
WrestleMania X-Seven alkalmával átáll az Alliance oldalára, és ismét gonosszá válik. Miután az Alliance feloszlik, Kurt viszályba kerül Edge-el. Elveszt egy “Hair vs. Hair” meccset, és emiatt kopaszra kellett borotválnia a fejét.

2002-ben Chris Benoit-val WWE Csapatbajnok lesz, és ezzel ő lett az ötödik olyan pankrátor, aki Grand Slam Bajnok lett (minden övet megszerzett már egyszer). Az öveket Edge és Rey Mysterio ellenében bukják. Kurt később az Armageddonon legyőzi Big Show-t, és harmadszorra is WWE Bajnok lesz.
WrestleMania XIX-en Brock Lesnar taszítja le a trónról. Három hónapra különféle sérülések miatt pihenőre kényszerül, amikor pedig visszatér, újra “face” karakter lesz. Vengeance alkalmával megnyer egy triple threat meccset Big Show-val és Brock Lesnar-rel szemben, és újra WWE Bajnok lesz. Az övet egy őszi SmackDown műsorban Brock visszaszerzi. Ezután Eddie Guerrero-val vív nagy csatákat. Egy nyaksérülés következtében szünetelteti a bunyót, és a SmackDown igazgatója lesz.

2004-ben Vince McMahon meneszti a pozíciójából, Kurt pedig kap egy saját műsorrészt, ahol bárki kiállhatott ellene. Aki tovább bírta a ringben 3 percnél, annak odaadta az olimpiai érmét. A szerencsés Eugene lett.

2005-ben átkerül a RAW-hoz, majd egy évvel később újra a SmackDown tagja lesz. Megnyer egy 20 fős battle royal-t, és ezzel Nehézsúlyú Világbajnokká válik. Az övet a WrestleMania 22-n Rey Mysterio szerzi meg egy triple threat meccsen (a harmadik fél Randy Orton volt).
Angle átkerül az ECW-hoz.
2006. augusztusában a szervezet megválik tőle, mert a sok fájdalomcsillapító szedése miatt rehabilitációra van szüksége.

Pár héttel a távozása után leszerződik a TNA-hez, ahol minden lehetséges bajnoki övet bezsebelt.
2007-2009 között Japánban is megfordult, ahol szintén begyűjtött néhány világbajnoki címet az IWGP szervezetnél.


 

1998. december 19-én veszi el Karen Smedley-t. 2002-ben megszületik Kyra nevű lányuk, 2006-ban pedig Kody nevű fiuk. 2008-ban Karen bejelenti, hogy el akar válni.
Angle azt tervezi, hogy miután visszavonul a pankrációzástól, színésznek áll.
2008. szeptemberében letartóztatják ittas vezetésért.
2009. augusztusában újra összetűzésbe keveredik a hatóságokkal. Jogosítvány nélkül vezetett, drogot találtak az autójában, ráadásul akkori barátnője bántalmazással is megvádolta, akinek – egy bírói végzés értelmében – nem mehet a közelébe.
Jelenleg egy Giovanna Yannotti nevű színésznővel jár.

 

Itt nézhető meg Kurt Angle Titantronja:   http://www.youtube.com/watch?v=2QkS6--bpE8

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.