Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mark Hanry

2013.08.20

 Név: Mark Henry

Magasság: 188 cm
Súlya: 178 kg
Származási hely: Silsbee, Texasmark_henry_kep.jpgSpeciális mozdulata: World’s Strongest Slam
Főbb eredményei: ECW Champion, European Champion
 

Mark Jerrold Henry 1971. június 12-én született Silsbee-ben. 1992-ben kvalifikálja magát az amerikai súlyemelő csapatba, és a barcelonai olimpián részt is vesz (10. helyet ér el szupernehézsúlyban). A WWE támogatta Mark részvételét a ’96-os atlantai olimpián, cserébe egy tíz éves szerződést kötött a szervezettel. Tanítói Stu és Bret Hart voltak.

1996. nyarán debütált a WWE-nél. Tagja volt a Nation of Domination formációnak, melynek fő ellensége Rock volt. 
1999-ben a SummerSlam-en segített az Európa bajnok Jeff Jarrett-nek, hogy Interkontinentális Bajnok lehessen, ezért másnap Jarrett nekiajándékozta az Európa bajnoki övet. Egy hónappal később ezt el is bukja D’Lo Brown ellenében.

2000-ben átkerült az Ohio Valley Wrestling-hez egy kis továbbképzésre. Egy évvel később abbahagyja a pankrációt, és erősember versenyeken vesz részt. Ezekből sikerül is megnyernie egy Arnold Strongman Classic-ot, fődíjként pedig kapott egy Hummer-t..
2002-ben tér vissza a WWE-hez. 2004. márciusában lesérül, és amikor felépül, az Ohio Valley Wrestling-nél folytatja.
2005. decemberétől a SmackDown embere. WrestleMania 22-n vív egy „koporsó meccset” Undertaker-rel, ahol veszít.
2006. júliusában súlyos térdsérülést szenved, és jó pár hónapra kimarad. 2007. májusában tér vissza a SmackDown-hoz. Karaktere a dzsungel királyát személyesíti meg, és beceneve „ezüsthátú gorilla” lesz.

2008. június 25-én átkerül az ECW-hez. A Night of Champions műsorában megnyer egy Triple Threat meccset Big Show és Kane ellenében, és ECW Bajnok lesz. Nem sokkal ezután Tony Atlas lett a menedzsere.
Az Unforgiven-en bukja el címét Matt Hardy-val szemben.

2009. közepén átkerül a RAW-hoz, ahol közönségkedvenc lesz. Összeáll MVP-vel, és célba veszik a csapat bajnoki öveket, de a címszerzés nem sikerül.

2010. közepén az NXT második évadában Lucky Cannon mentoraként láthatjuk.Henry feleségével és fiával él Austin-ban (Texas állam).

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Kézdi

(Robi , 2013.08.20 23:11)

Nagyon meggyőző volt a visszavonulási szándéka én simán bevettem ,még sajnáltam is.
De így tök jó ,hogy megvan az új konfliktus Cena-val.