Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Randy Orton

2013.09.10

 Név: Randy Orton

Magasság: 193 cm
Súlya: 111 kg
Származási hely: Knoxville, Tennesseeorton7.jpg

Speciális mozdulata: RKO
Főbb eredményei: WWE Champion, World Heavyweight Champion, Intercontinental Champion, World Tag Team Champion, 2009-es Royal Rumble győztes
 

Randall Keith Orton 1980. április 1-én született Knoxville-ben. Randy harmadik generációs birkózó, édesapja és nagyapja is pankrátor volt. Szülei eleinte nem akarták hogy apja nyomdokaiba lépjen, és ő maga sem szándékozott pankrátorrá válni. A középiskolában mégis el kezdte űzni a műfajt. Érettségi után a tengerészgyalogsághoz ment, és ott annyira példamutatóan viselkedett, hogy 38 nap erejéig még a katonai börtönt is megjárta.

2000-ben debütált a Mid-Missouri Wrestling-nél. Ron Powers és apja Cowboy Bob Orton edzette.
2001-ben aláírt a WWE-hez, de ők elküldték tanulni az Ohio Valley Wrestling-hez, ahol Hardcore Bajnok lett.
Első WWE-beli meccse 2002. április 25-én volt, ahol Hardcore Holly ellen lépett szorítóba. Akkor még a jófiú karakterét játszotta. A RAW-ban volt egy saját kis műsora „Randy News
Network” címmel. Ennek témája Orton fizikai kondícióját taglalta. Idővel a műsor kihozta Randy önimádó, nárcisztikus oldalát, így megítélése lassan áttért a „sötét oldalra”.
2003-ban Evolution néven csapatban szerepelt Ric Flair-rel, Triple H-el, és Dave Batista-val. Kezdetben az volt a szerepe, hogy a Nehézsúlyú Bajnokot Triple H-t óvja az esetleges vereségektől. A későbbiekben annyira tehetségesnek érezte magát, hogy felvette a „Legenda Gyilkos” becenevet. Ennek tükrében el is kezdte a különféle legendás pankrátorok megszégyenítését, vagy éppen legyőzését (ilyen áldozat volt pl. Shawn Michaels, Mick Foley, vagy Harley Race). Decemberre Interkontinentális Bajnok lett Rob Van Dam legyőzésével. Hét hónap elteltével elvesztette az övet Edge ellenében. 

Kárpótlásul legyőzte az aktuális bajnokot Chris Benoit-t, így 24 évesen ő lett minden idők legfiatalabb Nehézsúlyú Bajnoka. Az Evolution nem örült az eredménynek, Triple H magának követelte az övet. Randy természetesen nem adta oda, így magára haragította az egész brigádot, a közönség pedig neki kezdett drukkolni. A címet egy hónappal később Triple H mégis megkaparintotta. Sorozatos csatározások következtek az övért, de Orton mindig alulmaradt.
2005-ben új célt tűzött ki: legyőzni a legendás Undertaker-t. Ez azt is jelentette, hogy Randy ismét „gonosz” lett. A hadjárat balul sült el, Taker-t nem sikerült megszégyeníteni. Randy mindent elkövetett, hogy legyőzze a „Sötétség Urát”, ezért átment a SmackDown-hoz és apja közreműködésével a SummerSlam alkalmával le is számolt riválisával. A kilenc hónapig tartó ellentétnek egy Hell in the Cell meccs vetett véget, ahol Undertaker mind a két Ortont lezúzta.
2006-ban a WrestleMania 22 főeseményeként megküzdhetett a bajnoki címért egy Triple Threat meccsen. Az ellenfelek Rey Mysterio és a bajnok Kurt Angle voltak. Az összecsapást Rey Mysterio nyerte.
Ezután pár hónapra felfüggesztették, mert kábítószerezett. Visszatérésekor egy újabb legendát szemelt ki magának: Hulk Hogan-t. A SummerSlam-en megrendezett összecsapást Hogan nyerte.

Szövetkezett Edge-el és megalakították a Rated-RKO formációt, mellyel Tag Team Bajnokok lettek. Első számú közellenségük a D-Generation X volt. Miután elváltak utjaik Edge-el, Orton ismét legendairtásba kezdett Ric Flair, Dusty Rhodes és Sgt. Slaughter legyőzésével.

Címmérkőzések következtek a bajnok John Cena-val, de ezek sikertelenül zárultak. Miután Cena egy mérkőzésen megsérült és fel kellett adnia az övet, a No Mercy műsorában Vince McMahon Orton-t nevezte meg bajnoknak. Ezen az eseményen Triple H legyőzte az övért, ám a későbbiekben Randy egy Last Man Standing meccsen felülkerekedett a bajnokon és aznap este másodjára is WWE Bajnok lett. Ekkor kezdődött el az „Orton Korszak”, melynek Triple H vetett véget a 2008-as Backlash alkalmával. Meccsükön Orton komolyan megsérül, és hónapokat kénytelen kihagyni.

A november 3-ai RAW adásában tér vissza a ringbe. Nézeteltérésbe keveredik Ted DiBiase-val, akit ki is von a forgalomból. Nemsokkal ezután megalakítja a "The Legacy" (Az Örökség) nevű csapatot, melynek Cody Rhodes, Manu és Sim Snuka a tagjai (ők mind több generációs pankrátori családokból származnak). Később Snuka és Manu kikerül a képből, és Ted Dibiase-val egészül ki a csapat.

Egy héttel a Royal Rumble előtt összetűzésbe keveredik a McMahon családdal, és közel kerül a kirúgáshoz. Ennek ellenére megnyeri a 2009-es Rumble-t, hála a Legacy együttműködésének.
A 25. WrestleMania-n megküzdhetett Triple H-el a WWE övért, de alulmaradt. 3 héttel később a Backlash-en aztán sikerrel jár, és megszerzi a címet.
Az Extreme Rules-on Batista szerzi meg az övet egy acél ketrec meccsen. Szomorkodnia azonban nem kell, mert egy hét múlva ismét ő lesz a bajnok.
A szeptemberi Breaking Pointon veszti el a címet John Cena ellen egy brutális "I Quit" meccsen. Csak egy hónap telik el, és ismét övé az öv, miután megnyer egy Hell in a Cell meccset. Három héttel később kikap egy 60 perces iron man meccsen Cena-tól, és ismét cím nélkül marad.
Új vetélytársként Kofi Kingston tűnik fel a színen.

A 2010-es Royal Rumble-on megküzdhetett a WWE Bajnok Sheamus ellen, de Cody Rhodes közbeavatkozása miatt nem sikerült a címszerzés.
A Legacy március végére teljesen szétesik, Orton pedig face karakter lesz.
Szeptemberben a Night of Champions gáláján megnyer egy 6 fős Kieséses Meccset, és hatodszorra is bezsebeli a WWE Bajnoki Övet.


 

Orton 2005. novemberében eljegyezte Samantha Speno-t, 2007. szeptember 21-én pedig össze is házasodtak. 2008 augusztusában megszületett első babájuk, aki kislány lett.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Kézdi

(Robi , 2013.09.11 11:28)

Én nagyon bírom Ortont édesapám kedvence ő neki is drukkolt a fogd a pénzen de én jobban örültem volna Briannak vagy R.V.D, vagy akár CM-nek is...