Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Undertaker

2013.08.01

 Név: The Undertaker

Magasság: 210 cm
Súlya: 134 kg
Származási hely: Houston, Texasundertaker_kep.jpgSpeciális mozdulata:Chokeslam; Tombstone; Last Ride
Főbb eredményei: WWE Champion, World Heavyweight Champion, World Tag Team Champion, WCW Tag Team Champion, Hardcore Champion, 2007-es Royal Rumble győztes; WrestleMania meccseit mind megnyerte (17-0)
 

Polgári neve Mark William Calaway, és 1965. március 24-én született. Négy testvére van (mind fiú). A középiskolában kosarazott és 1983-ban érettségizett. Első házassága 1989-ben volt, amiből Gunner nevű fia született 1993-ban. ’99-ben elváltak, ám 2000-ben újra megnősült. Két lánya született Chasey (2002-ben) és Gracie (2005-ben).

1984-ben kezdődött a karrierje a World Class Championship Wrestling-nél. Neve ekkor „Texas Red” volt. 1989-ben egy évet a WCW-nél töltött „Mean” Mark Callous néven, majd véglegesen leigazolt a WWE-hez.

1990-ben a Survivor Series-en jelent meg először a gonosz „Temetkezési vállalkozó”-ként. Menedzsere Paul Bearer lett. Első világbajnoki övét Hulk Hogan legyőzésével szerezte meg a ’91-es Survivor Series-en.
Jack „The Snake” Roberts elvesztett egy mérkőzést Macho Man ellen és a meccs után rá akart támadni, ám Taker ezt megakadályozta. Ekkor pozitív karakterré változott. A ’93-as Royal Rumble-on Yokozunával bunyózott egy „koporsó” meccsen. A meccs végére legalább 15 rosszarcú pankrátor verte hősünket, aki végül is alul maradt. Miután bezárták a koporsóba, látványeffektek közepette elszállt a lelke. Ez volt az első „távozása” karrierje során. A valóságban hátsérülés miatt kellett pihenőre mennie.

WrestleMania X után egy kamu Undertaker tért vissza Ted DiBiase vezetésével. A csalót SummerSlam alkalmával intézte el az igazi Undertaker. Pár hónappal később ismét lesérül és eltünik.

Visszatérte után Mankind volt a célkeresztben. Kettejük csatározása olyan legendás meccseket eredményezett, mint a „kazánház meccs”, vagy az „élve eltemetve meccs”. Ebben az időszakban történt meg, hogy Paul Bearer a temetkezési vállalkozó ellen fordult, ami jó pár vesztes meccshez vezetett.
WrestleMania 13-on legyőzte Sycho Sid-et és másodszorra is világbajnok lett.
Paul Bearer elhozta a WWE-be Taker testvérét Kane-t. A történet szerint Undertaker kiskorában rágyújtotta a házat szüleire és testvérére. Öccse életben maradt, de megégett. Ez a sztori egy hosszas Taker-Kane csatározáshoz vezetett.
A következő nagy összezördülés Shawn Michaels-el volt. Csatáikat többek között az első alkalommal megrendezett Hell in a Cell meccs fémjelzi.
A következő ilyen típusú mérkőzése Mankind ellen volt. Ez az összecsapás minden idők egyik legjobb hardcore meccse lett.
Steve Austin-nal csapatot alkotva Tag Team bajnokok lettek, Kane-t és Mankind-ot legyőzve.
Taker hat év után ismét gonosz karakterré változott. Újra szövetkezett Paul Baerer-el és megalakította a Ministry of Darkness nevű formációt. Sátáni korszakának legfőbb ellensége Stone Cold volt, akinek legyőzésével harmadszorra is világbajnok lett. 
Miután Austin visszanyerte az övet, Taker összeállt Big Show-val és vele is Tag Team bajnok lett. Sajnálatos módon újra lesérült és ismét felszívódott egy időre.

2000 májusában tért vissza Judgement Day alkalmával, mint pozitív szereplő. Karaktere drasztikusan megváltozott: vagány motorost formált meg „American Bad Ass” becenévvel. 
A McMahon-Helmsley klánnal hosszú időre viaskodásba keveredett. 

2001-ben összeállt Kane-nel és „Brothers of Destruction” néven harcoltak. Ez idő alatt WCW és WWE Tag Team bajnokok is voltak.
Egy idő után újra gonosz karakter lett belőle. Hosszú haját levágatta és „Big Evil” becenéven kezdett bele a terrorizálásba. Rob Van Dam legyőzésével Hardcore Bajnok lett. Miután nagy csatákat vívott Ric Flair-rel, legyőzte Hulk Hogan-t a Judgement Day-en és negyedszerre is világbajnok lett.
Hamarosan újra jó fiú lett. Egy mérkőzésen Big Show ellen lesérült és kimaradt egy időre (a valóságban akkor született meg a lánya). A 2003-as Royal Rumble-on tért vissza és folytatta csatározásait Big Show-val.
Ezután először JBL-el, majd Randy Orton-nal vívott hosszú csatákat. 

A 2006-os év nagy részében az újonc Great Khali volt a célkeresztben. Kettejük ellentétének köszönhetően Taker jó pár címmeccstől elesett. A címszerzésen az sem segített, hogy öt év után ismét duót alkotott Kane-nel és újra éledt a „Brothers of Destruction”.

Az újabb nagy áttörés a 2007-es Royal Rumble-on történt, amit megnyert! Ennek köszönhetően a WrestleMania 23-on Batistát legyőzve World Heavyweight Champion lett. Több címmeccset is vívtak egymással, melynek Edge vetett véget, amikor megszerezte az övet. Innentől kezdve az Edge vs. Undertaker korszak vette kezdetét. 
A 2008-as One Night Stand-en egy TLC meccset vívtak. A mérkőzés kitétele az volt, hogy amennyiben Taker veszt, ott kell hagynia a WWE-t. Ez sajnos meg is történt.
A SmackDown menedzsere Vickie Guerrero szerelmi sztoriban volt Edge-el. Miután Edge félrelépett, Vickie visszahívta a temetkezési vállalkozót. Ennek eredménye egy Hell in a Cell mérkőzés lett SummerSlam-en, melynek végén Taker pokolra küldte ellenfelét.
A következő nagyobb viszály Big Show-val történik meg.

WrestleMania 25-ön legyőzi Shawn Michaels-t, és 17-0-ra hízlalja veretlenségi rekordját. Ezt a mérkőzést egyébként az év meccsének választották.
Ezután pár hónap pihenő következett. Amikor visszatér, az aktuális Nehézsúlyú Bajnok CM Punk-kal kerül viszályba. Az övet október elején egy Hell in a Cell meccsen szerzi meg.

2010. februárjában az Elimination Chamber gáláján bukja az övet Shawn Michaels jóvoltából. A WrestleMania XXVI-on ismét összecsap a két ikon, és miután Taker megint nyert, Michaels-nek vissza kellett vonulnia.
Május végén beszed egy komoly sérülést Rey Mysterio ellen az egyik SmackDown-ban, és hónapokra pihenőre kényszerül.
A SummerSlam-en tér vissza, és ismét viszályba kerül Kane-nel.


 

A polgári életben Calaway motorokat gyűjt. Kedvenc zenekarai: ZZ Top, AC/DC, Metallica, Iron Maiden. Szereti azonban a countrit és a bluest is.
Van egy állatmentő szervezete is, melyet kutyája (Zeus) elpusztulása után alapított.
Első házassága 1989-ben köttetett. 1993-ban megszületett Gunnar nevű fia. 1999-ben elvált, majd 2000-ben újra megnősült. Van két lánya: Chasey(2002) és Gracie (2005).
Miután 2006-ban elvált feleségétől, Michelle McCool-lal járt évekig, majd 2010. júniusában össze is házasodtak.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Blood difficulties - If you fancy know more

(ANeorlerma, 2018.10.08 12:42)

Compression est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre determination bat, il pompe le sang par vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/equivalent-naturel-cialis/

Your Inspiration To Blood Exigencies Numbers

(Adrardiacy, 2018.08.05 06:18)

Pression arterielle est comment dur votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang par de vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-generique-fabrique-en-inde/

Oldalszerkesztő

(Primo, 2013.08.01 15:48)

A Pankrátorok menüpontban a Kane szövegben van róla egy kis írás az életrajzban. Bocs jobbat nem találtam. :-(

Kézdi

(Robi, 2013.08.01 12:40)

Az engem is érdekelne, nagyon jók a videók a főoldalon!!!!!!!!!

Kézdi

(Luki Lehel, 2013.08.01 12:34)

Kérdés
Az Undertaker és Kane közös története (testvérek) nics meg valahol cikkben vagy máshogy régen már olvastam de érdekelne! köszi

Kézdi

(Luki Lehel, 2013.08.01 12:29)

Undertaker Volt,Van,Lesz

Epiko

(Epikó, 2013.08.01 09:41)

Már vártam a Halott embert!
Nagy kedvenc!