Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vince McMahon

2013.08.14

 Név: Vince McMahon
Magasság: 188 cm
Súlya: 112 kg
Származási hely: Greenwich, Connecticutvince_mcmahon.jpg              Speciális mozdulata: mindig ellenfelének a mozdulatát másolja le
Főbb eredményei: WWE Champion, ECW Champion, 1999-es Royal Rumble győztes

Vincent Kennedy „Vince” McMahon Jr. 1945. augusztus 24-én született Pinehurts-ben (Észak Carolina). Szülei kisbaba korában elváltak, Vincét pedig anyja nevelte fel. Apja – Vincent J. McMahon – a Capitol Wrestling Co. tulajdonosa volt. A kis Vince 12 éves koráig nem is találkozott édesapjával. 
1968-ban lediplomázott. Kis ideig utazási ügynökként dolgozott, majd elszegődött apja szervezetéhez (World Wide Wrestlnig Federation). Ő is szeretett volna pankrátor lenni, de apja nem engedte.
1971-től 1997-ig kommentátorként ügyködött.
1980-ban megalapítja a Titan Sports nevű céget, melynek égisze alatt működik tovább a WWF (World Wrestling Federation). Apja 1984-ben meghal, ő pedig feleségével Linda-val együtt irányítja tovább a birodalmat.
Az USA ebben az időben területekre volt szétosztva a különféle wrestling szervezetek között. Vince azonban egy globális, mindent egybefogó nagy szervezetet akart létrehozni. Elkezdte a WWF-et az ország más területein is reklámozni, sőt más szervezetektől pankrátorokat is átcsábított. 1984-ben így került a szervezethez Hulk Hogan, aki addig az American Wrestling Association égisze alatt bunyózott. A nézők persze nem tudták, hogy Vince a WWF tulajdonosa, ők csak a kommentátori énjét ismerték.
Elkezdett híres énekeseket beleszőni a wrestling sztorijába, és szövetkezett az MTV-vel. 1985-ben létrehozta a WrestleMania-t, ami forradalmasította az addigi pankráció világát. A műsor lényege nem a wrestling volt, hanem a köré gyűjtött hírességek. Az eredmény a csillagos égig repítette a szervezetet mind anyagilag, mind nézetség szempontjából. Ehhez még az is hozzájött, hogy Hulk Hogan addig soha nem látott népszerűségre tesz szert. Ez volt a pankráció aranykora. McMahon a jól felépített meccseknek köszönhetően fizetős műsorokat kezdett gyártani (ppv events). Ezzel az ötletével az egész sportvilágot átalakította, cégét pedig multimilliomossá tette.
A ’90-es évek vége felé már csak egy nagy konkurenciája volt, a WCW (World Championship Wrestling). 

A ’97-es Survivor Series-en megbundázta az akkori bajnok Bret Hart meccsét. Nyernie kellett volna, de Vince ezt nem akarta. A vége egy hatalmas botrány volt, melynek köszönhetően a nézők is megtudták, ki is a WWF igazi tulajdonosa. Amikor később Stone Cold Steve Austin is bekerült a képbe, nem volt visszaút: megszületett a gonosz cégtulajdonos, Mr. McMahon karaktere. Kettejük csatározása a kábel televíziózás legnagyobb nézettségi rekordjait produkálta.

1999-ben megalakítja a „Corporation” formációt, melynek többek között fia Shane, és az akkori bajnok The Rock is tagjai voltak. Részt vesz a Royal Rumble-on, amit csapata segítségével nagy meglepetésre meg is nyer.
A Corporation később az újonc Big Show-val egészül ki.
’99 őszén viszályba kerül az akkoriban utált Triple H-el, és elnyeri a közönség szimpátiáját. Szeptember 16-án Stone Cold segítségével legyőzi Triple H-et, és világbajnok lesz! A viszály folytatódik, és ennek eredményeként Triple H feleségül veszi Vince lányát Stephanie-t, hogy még jobban bosszantsa.

2000-ben újra szövetkezik Rock-kal. WrestleMania alkalmával Triple H és neje az ellenefelek. Vince elárulja Rock-ot, és összeáll Helmsley-vel (Triple H). Megkezdődik a McMahon-Helmsley korszak.

2001-ben viszályba kerül fiával, Shane-nel. A WrestleMania-n Shane leveri apját, miután neje Linda is ellene fordul.
Később Triple H és Stone Cold McMahon vezetésével csapatot alkot. Az összes övet begyűjtik, ám a királyságnak Triple H sérülése véget vet.

2001. március 23-án 5 millió dollárért felvásárolja a WCW-t, és egyeduralkodóvá válik az országban. A sztoriírók ezt egy WCW vs. WWF csatározással szimulálták. A WCW sztárokhoz csatlakoztak az ECW sztárjai is, és létrehozták az „Alliance” nevű formációt. A hosszas csatározások végkifejlete az lett, hogy a - most már - WWE győzedelmeskedett, és magába olvasztotta a WCW-t pankrátorokkal és övekkel együtt. A két szervezet világbajnoki öveiből létrehozták a vitathatatlan világbajnoki övet.
Megalakítja a „Kiss My Ass” Klubbot, melynek lényege, hogy akit meg akar szégyeníteni, annak a ring közepén meg kell csókolnia Vince fenekét, különben ki van rúgva.
Az emberek kirúgása Vince egyik fontos tulajdonságát képezte.
Egy ideig viszályban állt Ric Flair-rel, aki abban az időben a vállalat felének tulajdonosa volt (a sztori szerint). A végső csatát végül Vince nyerte, és továbbra is ő maradt az egyedüli tulajdonos.

Rengeteg nagy viszályba keveredik az évek során, így összetűzésbe kerül a visszatérő Hulk Hogan-nel, majd lányával Stephanie-val, aztán jön Undertaker, majd Eric Bischoff és Shawn Michaels. Később a D-Generation X tört borsot az orra alá.
Donald Trump-al is meggyűlik a baja, aki WrestleMania 23 alkalmával kopaszra borotválja Vince fejét.

2007-ben a Backlash alkalmával legyőzi Bobby Lashley-t, és ECW Bajnok lesz. Ehhez persze segítséget nyújtott Shane és Umaga is. A címet Lashley később visszanyeri.
A sztorivonal kedvéért bekerül a képbe Vince eltitkolt gyermeke, Hornswoogle. Később kiderül, hogy az igazi apa Finley, és csak egy átverésről volt szó.

 

2008. nyarától megkezdődik a Million Dollar Mania nevű projekt, melynek lényege, hogy Vince minden RAW adásban egymillió dollárt oszt szét a tévénézők között. Az egyik ilyen műsorban a fejére omlik a díszlet, McMahon pedig kikerül a forgalomból, az adakozós műsor pedig megszűnik.vince-mcmahon-routine.jpg
2009. január 19-én tér vissza a RAW műsorába, ahol Randy Orton éppen megsérti Stephanie-t. Vince ki akarja rúgni, de Orton gyorsabb, és fejbe rúgja. Ennek köszönhetően jó pár hónapra ismét lekerül a képernyőről.
Az év második felében a SmackDown kulisszái mögött tűnik fel, hogy kritizálja a programigazgató Teddy Long munkáját.

2010. januárjában visszatér Bret Hart a szervezethez, és ezzel egy pokoli viszály veszi kezdetét, amely a WrestleMania XXVI-on teljesedik ki. Itt aztán Vince megkapja méltó büntetését az egész Hart családtól.
Júniusban egy új csoportosulás, a Nexus tűnik fel a színen, akik erődemonstrálás gyanánt lezúzzák a nagyfőnököt az egyik RAW adásában.


 

1966. augusztus 26-án vette feleségül Linda-t. Két gyermekük Shane és Stephanie. Négy unokája van. Triple H az életben is elvette a lányát, tehát Vince az apósa.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Márk

(Kerepes, 2013.08.14 15:47)

Azta! McMahon ilyen izmos, nem is tudtam hogy pankrátorkodott is!