Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Yokozuna

2013.08.21

 Név: Yokozuna
Magasság: 193 cm
Súlya: 310 kg
Származási hely: San Fransisco, Californiayokozuna4.jpgSpeciális mozdulata: Banzai Drop
Főbb eredményei: WWF Champion, WWF Tag Team Champion, 1993-as Royal Rumble győztes

Rodney Agatupu Anoa`i néven született 1966. október 2-án. Családja félig amerikai, félig samoai, tehát a későbbi karakterétől eltérően semmi köze nincs Japánhoz. A rokonság tele volt pankrátorokkal. Nagybátyjai például a “Wild Samoans” néven futó Afa és Sika voltak. Unakatestvérei közé tartozott The Rock, Umaga és Rikishi is. 
Amikor Japánban pankrációzott, akkor “Great Kokina” néven lépett fel. Amerikában először az AWA szervezeténél volt, mint “Kokina Maximus”. Ekkor még 200 kiló alatt volt a súlya.

1992-ben kerül a WWF-hez, mint Yokozuna. A név a szumó legmagasabb rangját jelenti, bár az életben sosem szumózott. Menedzsere Mr. Fuji volt, aki mindig magával cipelt egy sóval teli vödröt, és japán zászlót lengetett.

1993-ban megnyeri a Royal Rumble-t.
WrestleMania IX főmérkőzésén csalással legyőzi az aktuális bajnokot Bret Hart-ot, de a győzelemnek csak kis ideig örülhetett, mert Mr. Fuji kihívja az éppen felbukkanó Hulk Hogan-t, aki 1 perc alatt leveri Yokozuna-t, és megszerzi az övet. King of the Ring-en van a visszavágó, ahol Yokozuna-ék ismét csalnak, és újra világbajnok lesz. Ekkoriban súlya már 300 kiló körül mozgott. Ennek az apropójából rendeztek egy versenyt, hogy ki tud body slam-et csinálni rajta. Egy tucatnyian próbálkoztak, de csak az utolsó résztvevőnek, Lex Luger-nek sikerült a mutatvány. Luger egyből első számú kihívó lett, és egy hosszabb viszály vette kezdetét. A cím végig Yokozuna-nál maradt.

A következő nagy ellenfél Undertaker volt, kettőjük összeütközésének csúcspontja pedig a ’94-es Royal Rumble, a mérkőzés pedig egy koporsó meccs volt. A győztes Yokozuna lett, miután egy tucat rosszarcú pankrátor futott a segítségére, hogy félreállítsák a sírásót.
A Rumble-nek két győztese lett, Bret Hart és Lex Luger személyében, így elvileg mindketten esélyt kaptak arra, hogy WrestleMania X-en az övért küzdjenek. Végül is úgy alakult, hogy Bret-nek meg kellett küzdenie öccsével Owen-nal, míg Yokozuna Lex Lugerral mérkőzött. A csatát Yokozuna nyerte, miután a vendég bíró Mr. Perfect összeveszett Lugerrel. A döntőt tehát Hart-tal vívta, amit elbukott. Itt is vendég bíró volt Rowdy Piper személyében.
Crush-al csapatot alkot, de a tag team övet nem sikerül megszerezniük. Earthquake kihívja egy szumó meccsre, amit szintén elveszt. Mindezek tetejébe visszatér Undertaker, aki szintén csúnyán megalázza egy koporsó meccsen.

WrestleMania XI-en összeáll Owen Hart-al, és a Smoking Gunns legyőzésével csapat bajnokok lesznek. Yokozuna súlya egyre nagyobb lett, ami erősen akadályozta a mozgásban. Ekkoriban már 320 kiló körül járt. Az öveket egyébként később a Smoking Gunns visszaszerzi.

1996-ban rövid időre közönség kedvenc is volt, amikor Vader ellen viaskodott. A közönséghez angolul beszélt, Mr. Fuji pedig amerikai zászlót lengetett.
Volt egy érdekes meccse Steve Austinnal, ahol a mérkőzés közben elszakadt a ringkötél. A győztes egyébként “Stone Cold” lett.
A vezetőség szerette volna, ha sikerül legalább 45 kilót fogynia, ezért kivették a körforgásból. Sajnos nem sikeült az előírt fogyás, így a WWF-es karrier is ugrott.

1999-2000 között kisebb szervezeteknél próbálkozott. A ringen kívül egyébként egy jószívű, barátságos embernek jellemezték a társai. Két gyermeke van, Jason és Keilani.
Érdekes módon az életben egyik legjobb barátja Undertaker volt.

2000. október 23-án 34 évesen szívinfarktusban halt meg egy hotelszobában. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Cena

(karcsi, 2013.08.23 13:06)

Szerintem is jó az oldal, már egy hete innen tudom meg a híreket. nagyon jók a videók a főoldalon.

Cena

(Fehérvári, 2013.08.23 13:04)

ha pankráció, akkor ez az oldal.

Bandi

(Rey619, 2013.08.23 13:03)

én is szeretem az oldalt, egyáltalán nem szar, nagyon is érdekes és jó.

Márk

(Kerepes, 2013.08.23 13:02)

Nagyon is jó! Nem tudom kinek hiszed magad

the game

(Triple H, 2013.08.23 13:02)

nem szar, nagyon is jó.

marcell

(Balatoni, 2013.08.23 13:01)

én utálom a pankrációt, és még az oldal is szar.